• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Bingöl Galerici esnafı çözülmeyen sorunlar için eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 2 yıldır onarılmayan bozuk ve tozlu yolları için defalarca belediyeye başvurduklarını belirten Galericiler Sitesi esnafı, sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla site yolunu trafiğe kapatarak belediyeye sert tepki gösterdi.

Yaklaşık iki yıldır Oto Galericiler Sitesi’ne taşındıklarını ifade eden Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan Oto Galericiler sitesi esnafı, soludukları her nefeste adeta toz yuttuklarını belirterek, yollarının bir an evvel yapılmasını istedi. Mevsim itibariyle sık sık görülen rüzgâr ve yağmurdan dolayı her tarafın toz ve çamur içinde kaldığını belirten site esnafları, gün boyu defalarca dükkânlarını temizlediklerini ancak yarım saat sonra yaptıkları temizlikten eser kalmadığını ifade etti.

Belediyenin 2 yıldır türlü bahanelerle kendilerini, site yolunu yapacaklarına dair kandırdıklarını dile getiren site esnafı, sitenin galericiler sitesinden ziyade sanayi sitesine benzediğini belirterek duruma sert tepki gösterdi. Araçlarıyla site yolunu trafiğe kapatan site esnafı, site kenarına fırıncılar tarafından bırakılan odunlara da tepki göstererek hiçbir yerde böyle bir galericiler sitesinin olmadığından yakındı.

“Üç yıldır toz duman yutuyoruz”

Konuyla ilgili konuşan site sakinlerinden Salih Sadıkoğlu, 3 yıldır bu sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Sadıkoğlu, “Üç yıldır buradaki esnaf toz duman yutuyor. Sayın belediye başkanımıza defalarca söyledik, lütfen bu yolumuzu yapın diye. Yapacağız dediler ama hala yapılmadı. Sorun bakalım şu anan cadde üzerinde bulunan 40-50 tane esnaftan hangisi bir gün toz yutmadan evine gidebilmiş? Bu yolda trafik işaretleri olmadığı için bütün araçlar bu yolu kullanıyor. Biz de vatandaşız, biz de insanız sonuçta. Toz duman yutmak için burada değiliz. Daha önce defalarca başvuru yaptık ama bize sıra gelmediğini söylediler. Geçen yıl başvuru yaptık. O zamandan beridir de yapacağız deniliyor ama ne zaman yapılacağı belli değil diyorlar.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Olmazsa bu işi Ankara’ya kadar götüreceğiz”

Sorunun çözüme kavuşturulmaması halinde Ankara’ya kadar gideceklerini dile getiren site sakini Vedat Berdibek, “Üç yıl önce belediye verdiği talimatla tüm galericileri burada topladı. Üç yıldır bu yol için müracaat yapılıyor ancak hiçbir yetkili gelip bu konu ile ilgilenmiyor. Geçen yıl konuyla ilgilenen arkadaşlar geldi ve buradaki bu sorunu halledeceğiz deyip gittiler. O arkadaşlardan o gün bugündür gelen olmadığı gibi sorunun çözümü için herhangi bir adımda atılmadı. Bugün burada bulunan esnaf, dükkânının kapısını açamıyor, kapısına araba koyamıyor. Galericiler araçları yıkadıktan 10, 15 dakika sonra arabasını sanki hiç yıkanmamış gibi buluyor.

Bu tamamen bir baştan salmadır. Daha önceki belediye başkanı bazı vaatlerde bulundu. Burası yapılacak, çevre düzenlemesi yapılacak. Ancak bugüne kadar gelip de ilgilenen kimse olmadı. Bunun ceremesini esnaf çekiyor. İtfaiye gelip bir sulama yapıyor, 10 dakika sonra buralar tekrar eski halini alıyor. Başkan bile geldi oturdu burada, tamam biz bu konuya çözüm getireceğiz dedi. Gittikten sonra her şey olduğu yerde kaldı. Masada konuştuk, öyle kaldı. Biz bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz, olmazsa bu işi Ankara’ya kadar da götüreceğiz. Düne kadar zaten çarşıda esnaf kendi imkânlarıyla yol yaptı. Bu duruma göre herhalde biz de bu yola başvurup kendi işimizi kendimiz halledeceğiz. Gidip asfaltımızı kendimiz üreteceğiz, getirip burayı asfaltlayacağız. Durum bunu gösteriyor.” diye konuştu.

"Kredi çıkmazsa maddi gücümüz yok"

Eylemin duyulmasının üzerine siteye gelerek esnafla görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, “Az bir işimiz kaldı. Birkaç mahallemiz ile galericiler sitemizin yolları kaldı. 3 mahalle ve buranın dışında altyapı ve üstyapısı yapılmayan hiçbir yer kalmadı. Biz meclisimizden kredi istedik, kredi onayı çıktı. Gönderdik ve şu an ihale aşamasında. İhalesi yapılacak. Bu sorunumuzda sizden müsaade istiyoruz. Biz desek ki yarın yapacağız, sizi de kendimizi de kandırmış oluruz. En azından bizden bu süre içinde idare edebilecek bir mucur serpmemizi, hız kesici önlemler almamızı, itfaiyeden sürekli sulama işlemlerinin yapılmasını talep ederseniz bunu gerçekleştirebiliriz. Kredimiz çıkmayana kadar maddi gücümüz bulunmuyor. Önümüzde bir toplulaştırma çalışması var. Bazı yerler bize tahsis edilecek. Biz şu an onu bekliyoruz. Biz şehri belli bir noktaya getirdik, bundan sonra kamyoncunun da oduncunun da yeri belli olacak. Bu konuda en azından bu iki ay içerisinde bize yardımcı olabilecek önlemleri alalım, itfaiyemiz ile belirli aralıklarla burayı sulayalım, siz de en azından biraz rahat edin.” diye konuştu. 

Atala’nın söylediklerinden tatmin olmayan site esnafı, sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve eylemlerinin sorunun geçici değil kökten çözülmesiyle son bulacağını söyledi.  (Nihat Kanat - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir