• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
Adana Hür Adayı Demir`den önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, seçim çalışmaları, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe-i Şerif ile kıyaslaması, Diyanetin kaldırılması tartışmaları, Van'da HDP'li belediyenin kontrolündeki bilboardlara asılan kan akan musluk afişleri ve toplumsal yozlaşma konularında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"Büyük bir teveccüh, büyük bir ilgi var"

Adana`da bağımsız aday olarak seçim çalışmalarına büyük bir gayretle devam ettiklerini belirten Demir, “Oluşturduğumuz ekiplerimizle birlikte Adana'nın dört bir yanında ilçelerinde, köylerinde ve Adana merkezde olmak üzere seçim çalışmalarımız bir bütün halinde devam ediyor. Gördüğümüz kadarı ile büyük bir teveccüh var.  7 Haziran'a kadar bu tempoyu kardeşlerimizle, sevenlerimizle biraz daha artırarak inşallah sürdürürsek. Diyoruz ki Hür Dava Partisinin desteklemiş olduğu Hür Aday, bağımsız aday Salih Demir Allah`ın izni ile Mecliste olacaktır.”dedi.

"HDP'nin ikiyüzlülüğü gitmedi ve bitmedi"

Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe ile kıyaslamasının HDP zihniyeti için normal olduğunu belirten Demir, Kürt halkının bunların gerçek yüzünü görmesi gerektiğini söyledi.

Demir, “HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş`ın 'Müslümanlar için Kabe ne ise 1 Mayıs işçileri için de Taksim odur' söylemi yadırgadığımız bir cümle değil. Zihniyet zaten ortada ama gerçek yüzlerini dönüp halka bir ifade edebilseler mesele tamamı ile çözülecek ama hiçbir zaman geçek düşüncelerini, fikirlerini, zikirlerini özellikle Müslüman Kürt halkımıza ifade edemediler. Çünkü orada ciddi bir menfaat yatıyor, ciddi bir çıkar yattığı için haliyle hiçbir zaman geçek yüzlerini halka göstermek istemiyorlar. HDP'nin bu anlamdaki ikiyüzlülüğü bir türlü gitmedi ve bitmedi." ifadelerini kullandı.

Diyanetin kaldırılması tartışmalarına da değinen Demir,“Diyanet asli fonksiyonlarını icra eden bir yapı olmalı. Diyanetin kalkmasından öte özerk bir yapıya kavuşturulması lazım." dedi.

Van`da HDP`li Belediye tarafından asılan ve daha sonra gelen tepkiler üzerine kaldırılan, musluklardan kan akan afişlerlerin şiddet mesajı içerdiğine dikkat çeken Demir, "Yüzde 10 barajını nasıl geçeceğiz, nasıl aşacağız, endişesiyle seçmene baskı uyguluyorlar. Kardeşim! Şimdi herkes siyasi arenada fikrini, zikrini en ince detayına kadar söylesin ama siyasi iradeye seçmenin iradesine baskı koymadan zulüm etmeden net bir şekilde herkes fikirlerini söylesin.  Halk hangi fikri, partiyi seçiyorsa seçsin, 'biz gelmez isek ortalık kan gölüne döner,'biz gelmez isek bu memlekette kıyamet kopar' diyorlar Siz gelmezseniz hiçbir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde artan ahlaki yozlaşmaya da dikkat çeken Demir, Hür Adaylar olarak bu bataklığın kurutulması için büyük çaba sarf edeceklerini söyledi.  Demir şöyle konuştu: “Ahlaki yozlaşma, toplumsal yozlaşma maalesef her geçen gün artmakta ve çok ciddi endişelere, acılara yol açmaktadır.

Özellikle söylüyoruz bugün uyuşturucu yaşının ilkokullara kadar düşmesi. Uyuşmuş beyinlerin oluşmasına neden oluyor. Bu da insanları fuhşiyata sürüklüyor. Maalesef son dönemde bütün bunlar zirve noktalara tırmandı. Kurumlar sorunun çözümü noktasında ciddi anlamda yetersiz, halk endişeli. Halk çocuğunu ortaokula, liseye göndermeye endişe ediyor.  Özellikle kenar mahallelerde ciddi sıkıntılar ve sorunlar var bununla birlikte sabahleyin okula gönderdiği çocuğunu, akşam eve dönmeyeceği endişesini taşıyor insanlar.  Bunun için Hür Adaylar inşallah elinden geleni, bütün imkanları kullanarak yapacaktır.  Bu meselelerin ıslahı ve çözümü noktasında hem Meclisi harekete geçirecek hem de ilgili kurumları - yatan, uyuyan ilgili kurumları ve birimleri- inşallah en ince ayrıntısına kadar harekete geçirecektir. Burada halkımıza inşallah yine söz veriyoruz Allah`ın izni ile bu anlamda uyuşturucunun önüne geçilmesi ve fuhşiyatın önüne geçilmesi noktasında ıslah çalışmaları yapacağız. Bu bataklık kurutulacak ya kurutulacak diyoruz elimizden gelen hiçbir imkanı kullanmada geri durmayacağız .”  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir