• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Paralel Yapı`dan aranan polis teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Edinilen bilgiye göre, paralel yapıya mensup polislerin daha önce yürütülen bir soruşturmada delilleri kararttığı iddiaları üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aranan, olay tarihinde Ahlak Büro Amirliği görevinde bulunduğu bildirilen N.A, polise teslim oldu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7'si polis, 8 kişinin sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edilecekleri bildirildi.

"Şikayet dosyası usulsüz kapatıldı" iddiası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün sürdürdüğü soruşturmanın, savcılığa yapılan "Paralel Yapı bağlantılı polislerin 2012 yılındaki bir dosyayla ilgili soruşturmayı usulsüz şekilde kapattığı" ihbarı üzerine başlatıldığı öğrenildi.

İddia konusu dosyayı tekrar inceleyen polislerin, o dönem paralel yapı ile bağlantılı dershanede görev yapan bir öğretmenin, "Ege Üniversitesi öğrencisi bir kızın uygunsuz görüntülerini haberi olmadan kaydettiği" şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın usulsüz şekilde kapatıldığına dair net verilere ulaştıkları öğrenildi.

"Soruşturmanın sivil kişilerden gelen talimat üzerine polisler tarafından kapatıldığı, bu duruma karşı duran o dönem Ahlak Büro Amirliği'nde görev yapan bazı polislerin de görev yerlerinin değiştirildiği" iddialarının da araştırıldığı, olay tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ahlak Büro Amirliği'nde görev yapan polislerin ifadelerinin de tek tek alındığı kaydedildi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir