• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Bingöl'de bir yılda 600 iş yeri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denetim ekiplerinin, çalışmaları hakkında bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ”Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, et, unlu mamuller, kahvehane, lokanta, kasap ve internet kafelerde denetimler yapıyor. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Bingöl Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda çok duyarlıyız. Vatandaşlarımızın huzur içerisinde alışverişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Son bir yıl içerisinde belediyemiz tarafından 600 işyerinde denetim yapıldı. Belediye Meclisimizin Gıda ve Çevre Komisyonu, Zabıta ekiplerimiz ile Belediyemiz Gıda Mühendisi ile birlikte denetlemelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Barakazi, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde; genel temizlik, portör muayene karneleri, hafta sonu çalışma ve tatil ruhsatları, İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri ve hijyen durumları kontrol ediliyor.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir