• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
3 ilde `Paralel Yapı` operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırmızı Kitap olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nde paralel yapının tehdit olarak yer almasına ilişkin MGK'nın tavsiye kararının ardından Ankara Emniyeti'nin bugün 3 ilde düzenlediği operasyon dikkat çekti. 4 eski TÜBİTAK ve TİB çalışanını gözaltına aldı.

Kriptolu telefonların dinlenmesi ve TİB'deki verilerin usulsüz olarak silinmesi kapsamında yürütülen soruşturmada, yeni bir operasyon daha yapıldı.

Milliyet'ten Sertaç KOÇ'un haberine göre, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; İstanbul, Kocaeli ve Erzurum'da düzenledikleri operasyonlarda 4 eski TÜBİTAK ve TİB çalışanını gözaltına aldı. Gözaltına alınanların eski TÜBİTAK personeli İmran G., Ayhan Y. ve Özgür Ö. ile eski TİB çalışanı Yunus Ş. olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya gönderilidği belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında operasyonun genişleyebileceği ifade edildi.

Soruşturmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, GenelkurmayBaşkanı Orgeneral Necdet Özel ile MGK üyelerine ait kriptolu telefonların dinlendiği ve TİB'teki verilerin usulsüz olarak silindiği iddiaları üzerine yapıldığı kaydedildi. Şüphelilere de, bu yönde suçlamaların yöneltildiği belirtildi.

Kaynak : Milliyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir