• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyat'ta Matematik Olimpiyatları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesinde Milli Eğitim müdürlüğü yarışma tertip komitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen lise ve ortaokullar  arası matematik olimpiyatları yarışmasının bu yılki ayağı Midyat Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Salı günü yapılan liseler arası matematik olimpiyatları yarışmalarında Meslek Lisesi kategorisinde ilçe birincisi olan Midyat Kız Anadolu İHL ve Anadolu lise kategorisinde ilçe birincisi olan 75 yıl İMKB Anadolu Lisesi 22 Mayıs ta Mardin’de yapılacak olan liseler arası matematik olimpiyatlarında Midyat’ı temsil edecek.

Çarşamba günü yapılan, Midyat merkez ve merkeze bağlı mahalle ve köylerden 32 okulun katıldığı yarışmalarda ise 75 Yıl İMKB ortaokulu birinci oldu. Atatürk, Mehmetçik ve Mehmet Nezih Erdem ortaokulları ise ikinci oldular. Dereceye giren okullara ödülleri Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay tarafından verildi. Birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın verildi.

Yarışma ile ilgili konuşan kaymakam Oğuzhan Bingöl, bu yarışmaların gerçekleştirilmesinde katkısı olan tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür ettiğini belirterek, “İlçemizi temsil edecek olan öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamın diliyorum. Bu tip organizasyonların yapılması için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu cesareti ve öz veriyi öğretmen arkadaşlarımızda görmek istiyoruz ve gördük. “ dedi.

Derece giren öğrenciler ve yarışmanın düzenlenmesinde katkısı olan öğretmen ve idarecilere teşekkür ettiğini belirten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise şunları dile getirdi;

“ Matematik olimpiyatları gerçekleştirme nedenimiz, matematiği başaramama korkusunu yenmeye yardımcı olmaktır. Yarışan tüm okul öğrencilerimizin gayet başarılı olduğunu gördük. Başabaş geçen bir yarışma oldu. Bu bizi çok memnun etti. Matematik başarılamayacak bir ders değildir. Sadece öğrencilere sevdirilmesi gereken bir derstir. Bir eksiklik olduğunu keşfettik ve bu eksikleri gidermek için uğraştık ve de başardık. Burada birinci olan okullarımızın ilde de başarılı olacaklarına inancım tam.” (Süleyman Tunç - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir