• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Açığa alınan Hatice Dağlı beraat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de lise öğretmeni Hatice Dağlı, İstanbul Adliyesi’nde meydana gelen ve savcı Kiraz‘ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle açığa alındıktan sonra hakkında açılan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davadan beraat etti.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma sonrasında ailesi ve avukatları ile birlikte basın açıklaması yapan Hatice Dağlı, adaletin çok sevdiği Mardin’den gelmesi kendisini gururlandırdığını söyledi.

Dağlı, “Mardin’i çok sevdiğim için öğretmenliği burada bilinçli bir şekilde tercih ettim. Kız kardeşimi okutabilmek için geldim. Facebook’ta da o gün mevcut durumla ilgili ilahiyatçı arkadaşlarımın yapmış olduğu paylaşımlar terörist sanılan çocuklar katledilsin müstahaktır paylaşımları üzerine istem dışı bir tepki vermiştim. Bizim dinimiz bütün insanlara rahmet okumayı tembihler bütün dost düşman fark etmez her ölen için rahmet dilememiz gerekir. Bunu vurgulamak isterken aynı şekilde bunu sunuş içerisine terörist muamelesi yapan arkadaşlarım yine aynı şekilde bunlar yurtta kaldığım cemaatçi arkadaşlarım yine aynı şekilde bu yapmış olduğun tartışmayı facebook üzerinden fotoğraflayarak twitter’da yayınlıyorlar. Beni kastederek görevden uzaklaştırın diye direk sayın nabi avcı’ya ileterek bir anda sorgusuz sualsiz görevden çıkarılmıştım. 1 ay boyunca bu süreç beni aşırı derecede etkiledi. Kaldı ki annem İstanbul’dan geldi kardeşim annem hepsi kötü durumdaydı. Ama şuan verilen beraat kararı ile adaletin çok sevdiğim Mardin’den gelmesi beni tekrardan gururlandırdı. Sayın Nabi Avcı’dan da tek dileğim en çok sevdiğim öğrencilerime daha adayken bir an önce kavuşmam." dedi.

Hatice Dağlı’nın avukatı Erdal Kuzu ise davanın haksız yere açıldığını savundu. Kuzu, “Haksız yere açılmış bir davadan müvekkilemiz bir eğitimci yargılandı. Bu dava esasında fail yaratma üzerine kurulu bir davaydı ve siyasi iktidarın istediği şekilde açılmış bir davaydı. Yargılama yapan mahkeme heyetinin gerekçe günü beraat kararı vermesi sevindirici ama insanların acıları içerisinde ayrımcılığa gitmesi bunu bir siyasi malzeme olarak kullanması da son derece üzüntü vericidir. Beraat kararına seviniyoruz. Ama Türkiye’de ki iklim Türkiye’de ki siyasi iktidarın yaratmış olduğu baskı bu mahkeme ile bir daha gözler önüne serilmiş bulunmaktadır. Beraat kararına seviniyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir