• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
`Katillerin hala yakalanmaması, akıllarda soru işareti bırakmaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5 Mayıs 2011 tarihinde Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde PKK yandaşları tarafından katledilen Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın katillerinin aradan 4 yıl geçmesine rağmen bulunmamasını değerlendiren Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, katillerin hala yakalanmamasının akıllarda soru işareti bıraktığına dikkat çekti.

“Rabbim şehadetini mübarek eylesin”

Ubeydullah Durna'nın şehadet yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Özaslan, “ Ubeydullah kardeşimizin şehadet yıl dönümünde, şehadetini kutluyor ve Rabbim şehadetini mübarek eylesin. Tabi ki, kardeşimizin fiili olarak aramızdan ayrılması bizlere çok acı geldi. Fakat kutsal bir dava uğruna şehit olduğundan dolayı da, Rabbimizden ona rahmet diliyorum.”dedi.

“Kur`an`ı Kerim`lerin yakılması ve Ubeydullah kardeşimizin şehit edilmesi bize çok acı geldi”

Kur`an`ı Kerim`lerin yakılmasının ve Ubeydullah Durna'nın şehit edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Özaslan, “Biliyorsunuz bölgede kapatılmadan önce Mustazaf-Der olarak hizmet veren Yüksekova Şube Başkanı Yardımcısı kardeşimiz seçim propagandası adı altında bu kardeşimizi hain bir şekilde şehit ettiler. Özellikle derneğe saldıran PKK güruhunun Ubeydullah kardeşimizi şehit etmesi, derneğimizi ateşe vermesi ve dernek içerisinde Kur`an`ı Kerim`leri yakması elbette bize çok acı geldi.”şeklinde konuştu.

“Bu PKK/HDP`nin yaptığı saldırı ilk değildir”

Kuruldukları ilk günden bu yana dernek üye ve gönülleri ile dernek binalarının defalarca saldırıya uğradığına dikkat çeken Özaslan, “  PKK/HDP`nin yaptığı bu saldırı ilk değildir. Daha önce de bu ve buna benzeri İslami çalışma yapan, halkı hakka davet eden gerek kardeşlerimiz olsun, gerekse kurumlarımız olsun, defalarca saldırıya uğramıştır. Defalarca sabote edilmiş, defalarca yakılmak istenmiş ve bu kardeşlerimizin defalarca da araçları ateşlere verilip yakılmış ve evleri kurşunlara dizilmiştir. Bundan dolayı aradan 5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, Ubeydullah kardeşimizin failleri bulunmamış ve bu  da üzücü ayrı bir olaydır.”diye konuştu.

“Güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmemesi akla farklı sorular getiriyor”

Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala katillerin bulunmasının akıllarda ‘acaba?` sorusunu bıraktığını vurgulayan Özaslan, “5 yıla yakın bir zaman dilimi öncesi bir öldürme olayı yapılmış fakat ne yazık ki, bir türlü hala katilleri yakalanmamıştır. Burada akla farklı sorular geliyor ve ‘acaba?` diyoruz. Bu olay yapılırken, derneğimiz ateşe verilirken, kardeşimiz katledilirken, böyle bir kalabalığın derneğimize yürümesi ve 250-300 metre ileride güvenlik güçlerinin olması ve bu olaya müdahale etmemes,i akla farklı sorular getiriyor. ‘Bunlar acaba bir işbirliği içerisinde mi?` diye kendimize bu soruyu sormaktan alıkoyamıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Neden olayın üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen failler bulunmadı?”

“Neden hala bu gün olayın üzerinden 4 yıl geçip 5. Yılına girmiş olmasına rağmen bu olayın failleri bulunmadı?”  diye soran Özaslan, “Eğer bir işbirliği yok ise, 250-300 metre ileride bulunan güvenlik güçleri, bu olaya neden müdahale etmedi? Neden hala bu gün olayın üzerinden 4 yıl geçip 5. Yılına girmiş olmasına rağmen bu olayın failleri bulunmadı? Biz bu güne kadar bu kardeşimizin katillerini bulmak istemeyenleri esefle kınıyoruz. Bir an evvel bu kardeşimizi katledenlerin, eli kanlı katillerin bulunması, mahkeme huzuruna çıkarılması ve gereken cezanın verilmesini istiyoruz.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir