• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te öğrenciler çevre temizliği için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Mahallemiz Tertemiz” projesi kapsamında her gün bir mahalleyi temizleyen Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Hızır ekibi, son olarak Girne Mahallesinde temizlik çalışması başlattı. Bu sırada, Kıbrıs İlk  ve Ortaokulu öğrencileri, hazırlamış oldukları pankartlarla okuldan çıkarak, sloganlar eşliğinde temizlik ekiplerine destek verdi.

“Sokağım Temiz, Okulum Temiz” sloganıyla Şehitkamil Belediyesi’nin temizlik çalışmalarına katılan öğrenciler, ellerine poşet alarak, çevre temizliği yaptılar.

“Temiz Çevre İçin El Ele” sloganları atan öğrenciler,   çevre bilincini aşılamak amacıyla, vatandaşları çevre temizliğine karşı uyardılar.

Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, öğrencilerin bu anlamlı eylemine destek vererek onlarla birlikte yürüdü.

Öğrencilerin temizlik konusuna önemli destek verdiklerini belirten, Özkeçeci, “Normal mahalle temizliklerinin yanı sıra, yaklaşık 6 ay önce ‘Mahallemiz Tertemiz’ projesini hayata geçirmiştik. Bu proje kapsamında her mahalleye periyodik olarak girip, detaylı temizlik yapıyoruz. Bu dönem içerisinde Kıbrıs İlk  ve Ortaokulu yöneticileri, böyle bir etkinlik planladıklarını, okullarının temizliği konusunda öğrencilerde çevre bilincini attırmak istediklerini beyan etmişlerdi. Zaten bizim de istediğimiz buydu. Çocuklar üzerinde İlk  ve Ortaokul öğrencileri üzerinde çevre bilincini attırmak üzere yoğun çalışmalarımız vardı. Okul yöneticilerinin de böyle bir etkinlik düzenlemesi, bizim için daha iyi oldu.”dedi.

Kıbrıs İlk  Okulu Müdürü Ahmet Göçmen ise, “Okulumuz kenar mahallede olduğu için, buranın daha temiz olmasını istiyoruz. Bunun için biz öğrencilerimizle birlikte, ‘Sokağım Temiz, Okulum Temiz’ kampanyasını başlattık. Daha önce okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler olarak, her zaman okulumuzun temizliğini düşünüyorduk. Aslında  biz temizliğin evden başlayıp, sokaktan okula doğru geldiği algısını çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Okulumuzu temiz tutuyoruz, ailelerin evleri de temiz ama, biz ev ile okul arasındaki bağlantı olan sokağın temiz olması için böyle bir kampanyayı hayata geçirdik.”diye konuştu.

Temizliğe destek veren öğrenciler ise, “Bugün okulumuzda başlatmış olduğumuz kampanya ile birlikte arkadaşlarımız ve ekiplerle birlikte mahallemizi baştan aşağı temizliyoruz. Bunun yanı sıra, elimizdeki pankartlarla vatandaşlarımızı çevre temizliğine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”dediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir