• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Ağrı`da milletvekili adayına silahlı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı`nın Taşlıçay ilçesinde miting düzenleyen bağımsız milletvekili adayı Cemal Kaya, HDP`li oldukları iddia edilen bir grup tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre, Öğle saatlerinde seçim otobüsüyle ilçeye gelen Cemal Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanan platformda halka hitap etti. Bu sırada HDP seçim bürosu önünde toplanan kalabalık bir grup taş ve yumurtayla Kaya'ya saldırdı. Alanda yaşanan kargaşa sırasında silah sesi duyuldu.

Daha sonra grup içerisinden seçim otobüslerine doğru ateş açıldı. Saldırı üzerine yanındakiler Kaya'ya sarılarak seçim otobüsünün içine çekti.

Meydandaki kalabalık, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıtılırken, Kaya'nın seçim otobüsü ile alandaki bazı araçlarda maddi hasar oluştu.

İlçeden ayrılan Kaya, Ağrı'daki seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında, konu ilgili yaptığı açıklamada Ağrı'nın ve Türkiye'nin demokrasisi adına hoş olmayan bir olayla karşılaştığını belirtti. Kaya, Selahattin Demirtaş`a da seslenerek bu provokatörlerin ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.

Cemal Kaya gittikleri her yerde HDP`lilerin saldırısına uğradıklarını belirterek “Biz, demokrasi adına bir seçim yapıyoruz, milletvekilli seçiyoruz. Biz düşman değiliz. Türkiye'de yaşayan bütün insanlar barış ve kardeşlik içerisinde seçimi geçirsin diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz fakat ne olduğunu bilmediğimiz bir şekilde HDP'lilerin oturduğu bölgeden taş ve kurşun yağmuruna tutulduk.” dedi.

Kendilerine sıkılan her kurşunun Ağrı`ya sıkıldığını dile getiren Kaya, “Bize sıkılan her kurşun, atılan her taş, Ağrı'ya sıkılmış bir kurşundur. Eleştiri yapmayacaksanız, seçim propagandası yapmayacaksanız, o zaman seçimi niye yapıyoruz? Nasıl olacak bu iş? Hangi ilçeye gidersek gidelim HDP'liler tarafından taşa tutuluyoruz. Seçim çalışmalarını kesmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaya, son olarak şunları söyledi: “Ben şimdi burada, sizin huzurunuzda bütün Türkiye'ye sesleniyorum, eğer o kurşun bana değseydi acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde nasıl demokratik bir seçimden bahsedebilecektik. Çok ciddi bir baskı var. İnsanlar dolaşamıyor, seçim kahvelerine gidemiyor, oy verecekleri partiyi söyleyemiyorlar. Selahattin Demirtaş çıkıpta bu provokatörleri yapacağı bir basın açıklaması ile ortaya çıkarmalı. Silahların gölgesinde bir seçim olabilir mi?" (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir