• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Merhamet Eli Derneği Nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yardım derneği Nisan ayında 64 mağdur ve muhtaç aileye yardımda bulundu.

Faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, yardım derneğine başvuruların arttığını belirterek, “Mazlum ve yoksullar yolumuzu gözlüyor.” dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Mehmet Tamaç, Nisan ayında 5 bin 976 TL tutarında yardım yaptıklarını belirterek, 2015 Nisan ayında yaptıkları yardımların, 2013 yılına nazaran ikiye katlandığını söyledi.

Derneğe başvuruların arttığını ifade eden Tamaç, mazlum ve yoksulların yardım beklediklerini vurguladı. Tamaç, “Nisan Ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı şu şekildedir: 26 aileye bin 918 TL tutarında gıda yardımı, 26 aileye bin 248 TL tutarında kırmızı et ve 12 aileye de 2 bin 810 TL`lik nakdi yardım olmak üzere Nisan ayı içinde 5 bin 976 TL değerinde 64 aileye gıda ve nakdi yardımında bulunduk.” diye konuştu.

Derneklerine başvuran birçok mağdur ailenin olduğunu dile getiren Tamaç, “Allah hayır yardımlarında bulunan ve bu konuda vesile olan, yardımcı olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Bingöl gibi küçük bir yerde böyle bir yardım yapmak azımsanacak bir rakam olmamakla beraber, her zaman söylediğimiz gibi yardıma muhtaç birçok ailemiz bizlerin yolunu gözlemektedir. Derneğimize başvuran birçok mağdur aile var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bizler Merhamet Eli Derneği olarak bu ağır yükü siz değerli Bingöllü hayırsever kardeşlerimizle beraber omuzlamış bulunmaktayız. Bu yükün altında ezilmemek için çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Aksi halde mazlumların ve yoksulların ahı bizleri sizleri de yakar.” şeklinde konuştu.

“Hayırseverler, gönül kapılarını yoksul ve muhtaç ailelere daha fazla açmalıdırlar”

Yoksul ve muhtaçlara el birliği ile yardım edilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Tamaç, “Tüm hayırsever kardeşlerimizden beklentimiz içerisinde bulunduğumuz, hayırların misliyle verildiği mübarek üç aylarda, gönül kapılarını yoksul ve muhtaç ailelere daha fazla açmalarıdır. Hem maddi hem manevi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize desteklerini esirgemememiz gerekiyor. Maddi olarak gerek ramazan kumanyaları olsun, gerek nakdi yardımlar olsun mutlaka yardım ulaştırmalı. Manevi olarak da ziyaretlerine gitmeli, onların durumlarını sormalı, bir ekmek dahi olsa onların sofrasına katkıda bulunmalıyız ki gönüllerini hoşnut edelim. Son olarak Ramazan ayı çalışmalarımız kapsamında tüm hayırseverlerden Ramazan kumanyası yardım ve desteklerini bekliyoruz. Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları katında makbul ve şefaatçi kılsın.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir