• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
`Hür Adaylar doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da yayın yapan Adana Süper FM'e önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR'ın desteklediği Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, gündem ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye`de temsiliyet sorunu olduğuna dikkat çeken Demir, seçim baraj sorununun tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Demir, “ Bu ülkenin bir baraj sorunu var. Maalesef temsiliyette adalet yoktur. Her gelen iktidar, gelmeden önce bu barajı kaldıracaklarını vaat ediyorlar. Ama iktidara geldiklerine bu barajı kaldırmak hiçbir iktidarın işine gelmedi. Biz diyoruz: Baraj olmasın, temsiliyette adalet olsun. Herkes istediğini seçsin. Bizler de bu nedenle bağımsız olarak seçimlere giriyoruz.”dedi.

“Hür Adaylar olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz”

Hür Adaylar olarak adalette eşitlik sağlanması için insan merkezli bir program hazırladıklarını ifade eden Demir şunları söyledi: “ Bizler Hür Adaylar olarak her kese adalet, şimdi adalet diyoruz. Adalet programımız Türkiye`yi kapsayan bir adalet anlayışı ile düzenlendi. Adana`yı adalet alanında sahipsiz görüyoruz. Allah insanı merkeze almış. Bu gün Allah`ın dinine savaş açmış toplumlarda bile rahmet var. Burada Allah`ın rahmet sıfatı bütün canlılara tecelli etmiştir. Bizler insanı merkeze almak istiyoruz. Fikri, düşüncesi ne olursa olsun. Adaleti herkes arasında eşit kılmak gerekiyor. Hür Adaylar olarak, doğru adımı kim atarsa atsın bizler doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik ve demeye devam edeceğiz.”

“Adana`da adaletsiz bir el var”

Adana`da İslami STK yönetici ve üyelerine verilen cezaları da gayri hukuki olarak değerlendiren Demir, “Adalet ve yargı konusu herkese eşit sirayet emeli. Mesela Adana`da, bazı STK yöneticileri ve üyeleri, Kutlu Doğum programı düzenlediği için, Kur`an`ın yakılmasını protesto ettikleri için, yasal izinler alarak etkinlik yaptıkları gerekçesiyle toplam 115 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şimdi bunun neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Adana`da adaletsiz bir el var. Hükümet bu eli bulup ortaya çıkarmalıdır.” diye konuştu.

“Gelir dağılımında adaletsizlik var”

Gelir dağılımında da ciddi bir adaletsizliğin olduğunu belirten Demir, zengin fakir arasındaki uçurum giderek büyüdüğüne de dikkat çekti.

Ülke kaynağının yüzde 80`lik payının yüzde 20`lik elit bir kesime gitmesinin halkın kahır ekseriyetini büyük bir mağduriyete ve mahrumiyete düçar ettiğini belirten Demir, kendi iktisat politikalarının merkezinde insan olduğunu ve insanın refahını artırmayı hedefleyen vicdan ve adalet duygusunu incitmeyen bir iktisat politikası yürüteceklerini söyledi.

 “Adanalı vatandaş seçtiği vekili bir daha görmüyor”

Son olarak Adana ile ilgili politikalara da değinen Salih Demir şunları kaydetti: “ Adana`da hemen hemen bir aydır geziyoruz. Bu şehrin 14 milletvekili var. Maalesef halkımız bu vekilleri tanımıyor. Adana tarımı ile sanayisi ile ticareti ile tam anlamda bir bolluklar şehridir. Gezdiğimiz yerlerde şunu duyuyoruz. 'Hükümet neden Çukurova`ya önem vermiyor.' Gerçekten hem yerel yönetim hem de merkezi yönetim olan Hükümet tarafından Adana`da yeteri şekilde çalışma yapılmıyor. Bizim bu anlamda işsizlik ve ekonomi alanında uzun vadede projelerimiz var.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir