• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Muş halkı Kutlu Doğum sonrası duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl Şehir Stadyumu yanındaki açık alanda düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Peygamber Sevdalısı halk etkinlikten sonra duygu ve düşüncelerini paylaşarak, herkesi bu tür etkinliklere katılmaya davet etti.

Bu tür etkinliklerin her yerde yapılması isteyen Abdullah Taylan, “Böyle bir günü gördüğüm için dünyalar benim oldu. Allah bize böyle bir günü gösterdiği için şükürler olsun. Böyle etkinliklerin her yerde yapılmasını istiyorum. İnsanların Kur`an`ın ve İslam`ın etrafında toplanmalarını istiyorum. Küfrün çoğaldığı bu dönemde Müslümanları görmek istiyoruz. Seneye Muş halkının tümünü görmek istiyorum. Allah, etkinliği düzenleyenlerden razı olsun.” dedi.

“Rabbim, Hz Muhammed (sav) aşkını memleketimize yaysın”
Muş ilinde böyle güzel bir program gerçekleştiği için Allah`a şükreden Molla Muhammed Gündüz, “Her şey çok güzeldi, çok memnun kaldık. Rabbim seneye bir daha Hz Muhammed (sav)`in aşkı ile burada bir daha toplanmayı bizlere nasip etsin. Rabbim bu aşkı memleketimize yaysın.  Bütün insanlar Peygamberimizin aşkı ile sevinsin.” şeklinde konuştu.

“Allah`ın bize gösterdiği yollara girmeliyiz”
Etkinliğe katılmak için köyden geldiğini ifade eden Abdüsselam Saysal, “Bu tür programlar daha sıkça düzenlenmesi lazım. Halkımızın kalbinde biriktirdiği pası bu programlarla sildirmesi gerekir. Halk olarak bu tür şeylere çok ihtiyacımız var. Biz inanıyoruz ki Allah bizi yoktan var etti. Ve bizim nasıl daha iyi rahat edeceğimizi bildiği için yollar göstermiştir. O yollara girersek toplum olarak, daha mutlu olup birlik ve dayanışma içinde yaşarız.” diye konuştu.

Saysal, “Allah`tan, Peygamber`den uzaklaştığımız sürece, ayrılıklar, tefrikalar olur. Bu da Müslümanlara bir şey kazandırmaz, sadece bundan kâfirler kazançlı çıkar. Kâfirleri kazançlı çıkarmamak için bütün Müslümanların birleşmesi gerekiyor ve İslam yolunda hareket etmeliyiz. İnşallah Müslümanlar artık bunun farkına varır ve neticesinde doğru yol alırlar. Rabbim bizi İslami zafere götürmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Songül Hanım, “Program çok güzeldi. Önderimiz Hz Muhammed (sav) için buraya geldik. Gücümüz yettiğince O`nu anmaya çalışacağız. Böyle etkinliklere herkesin katılması gerekir. Allah`ın izni ile sürekli bu etkinliklere katılmaya çalışacağız.” diyerek duygularını aktardı.  (Mustafa Bikeç/Sezer Özer - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir