• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
IHO Ebrar Çad`da su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Hollanda`nın Deen Haag (Lahey) kentinde bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar projelerine bir yenisini daha ekledi. Dünyanın afet bölgelerine acil yardım ulaştıran; kardeş aile, yetim edinme, gıda, giyim, barınma, eğitim ve sağlık konularında önemli projelere imza atan, Ramazan ve Kurban bayramlarında yaptığı yardımlarla adından söz ettiren IHO-Ebrar “Temiz İçme Suyu Projesi” kapsamında su sıkıntısının had safhada olduğu Çad`da su kuyusu açtı.

 

Proje hakkında bilgi veren IHO Ebrar Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy “Yaptığımız bölgesel tanıtım programlarından etkilenen genç bir kardeşimizin çabasıyla kısa sürede su kuyusu için gerekli olan 3500 Euro`yu temin edip iki aylık gibi bir sürede Çad`da su kuyusu açtık. Burada açtığımız kuyuya hayırsever kardeşimizin köyünün ve ailesinin ismini koyduk. Allah`ın izniyle bu su kuyusu 1500-2000 kişiye 5-10 yıl boyunca su sağlayacaktır.” dedi.
Bu hayırsever kişinin girişimi ve çabasının, etrafındaki herkese örnek olduğunu ve onları da hayra teşvik ettiğini belirten Alpsoy, basın yoluyla bu hayırsevere ve Konya-

Acıköy`den Tekbaş ailesine teşekkür etti. Alpsoy “Allah böyle hassasiyete sahip kişilerin sayılarını arttırsın ve onlardan razı olsun.”  diyerek hayırseverlerden katkılarını arttırmaları temennisinde bulundu.  (Ali Aslan Işık – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir