• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Görevleri Ermeni Askerleri Öldürmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Faaliyetlerinin 85. yılında olan ``Gönüllü Harbi Vatanperverlik Tekniki İdman Cemiyeti``, gençleri askerlik dönemine hazırlamak üzere düzenlediği faaliyetlere bir yenisini ekledi.

Cemiyet Başkanı General Novruzali Orucov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kursu açmaktaki amaçlarının Azerbaycan topraklarını Ermeni işgalinde kurtarmak olduğunu söyledi.

Keskin nişancılığın kendine göre kuralları olduğunu ifade eden Orucov, bu kişilerin görevinin düşman askerlerini vurmak olduğunu, sivil insanlara ateş edilemeyeceğini söyledi.

Ermeni keskin nişancıların geçen ay 9 yaşındaki bir Azeri çocuğu vurarak öldürdüğünü hatırlatan Orucov, ``büyük bir vahşet`` olarak nitelendirdiği bu davranışın savaş kurallarına da uymadığını kaydetti.

Başkanı olduğu cemiyetin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Orucov, keskin nişancılık kursuna katılacak gençlerin askere bazı bilgileri öğrenerek gitmelerini istediklerini ifade etti.

Orucov, keskin nişancılık kursunun 45 gün sürdüğünü, bir yılda 180 öğrenciye eğitim vermeyi hedeflediklerini belirtti. Kursun orta dereceli okul öğrencilerine parasız olacağını kaydeden Orucova, yetişkinlerden ise belli miktarda para alınacağını sözlerine ekledi.

Kursun eğitmeni Yarbay Hüseyin Talıbov da 45 günlük eğitim süresi sonunda gerçek silahlarla atış talimleri yapılacağını söyledi.

Kursiyerler arasında iki kız öğrencinin bulunması dikkat çekti.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir