• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
`Kimi siyasi partiler halka karşı samimi değiller`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, Bitlis Kurubulak semt esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Esnafın yoğun katılım gösterdiği kahvaltı programında konuşan Karakaya, AK Parti ve HDP`nin halka karşı samimi olmadığını, kendi çıkar dengelerini korumak için uğraştıklarını belirtti.

Karakaya, yerelde Bitlis`in içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerek şöyle konuştu: “İşte siz Kurubulak esnafı gözünüzle görüyorsunuz. Burada bacası tüten tek sigara fabrikası vardı. Onu da kapattılar. Bu fabrikada yaklaşık bin 500 kişi çalışıyordu. Siz Kurubulak esnafı olarak bu çalışanlardan faydalanıyordunuz. Esnaf olarak iş yapıyordunuz. Ama bu fabrikanın kapatılmasıyla birlikte hem o çalışan insanlar mağdur oldu hem de siz esnaflar mağdur oldunuz. Kiminiz iş yapamaz duruma gelerek iş yerinizi kapatınız. Kiminiz de bankalara borçlanıp ödeme yapamayacak duruma geldiniz.” dedi.

Her iki partinin de halka verecek bir şeylerinin olmadığını belirten Karakaya, “Birsi kendisini muhafazakâr olarak gösterip halkımızın içinde bulunduğu manevi yozlaşmayı görmezden gelirken, ötekisi de Kürtçülük üzerinden gençliği manevi yozlaşmaya doğru sürüklemektedir. Fakat bizler halkımızın hem maddi hem de manevi çıkarlarını gözetmekteyiz. Halkımızın hem dinine hem de diline sahip çıkacağız. İnanıyoruz ki, dünya iki kanatlı bir uçak gibidir. Bir kanadı dünya ise öteki kanadı ahrettir. Bir kanadı maddi ise öteki kanadı maneviyattır. Bundan dolayı halkımız bir kez daha düşünmeli kendisine hizmet yapabilecek adayları tercih etmelidir.” diyerek esnaftan destek istedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir