• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Seçim beyannamelerinde maneviyat yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran'da yapılacak genel seçimlere giren partilerin seçim beyannamelerini değerlendiren Sendikalar, maddi kalkınma ile beraber manevi kalkınmanın da olması gerektiğini belirterek, sadece maddi kalkınmanın yetersiz olduğuna dikkat çektiler.

Türkiye`nin büyük bir manevi boşluk içerisinde olduğuna vurgu yapan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “Tek taraflı bir kalkınmanın bize hiçbir faydası olmayacağı gibi ülkemizin yaşayacağı büyük bir felaketinde habercisidir.” dedi.

Kamuoyu ile paylaşılan maddi projelerin yanında genel itibariyle manevi projesi olan bir partinin olmadığını belirten Göral, “7 Haziranda bir Milletvekili genel seçimi yapılacak. Bununla ilgili olarak siyasi partiler kendi seçim beyannamelerini bir bir açıkladılar. Her parti kendilerine göre ekonomi, sosyal, eğitim ve emekli maaşları gibi bazı vaatlerde bulundu. Bu vaatlerini vatandaşlar ile paylaştılar. Tabi genele bakacak olursak kamuoyu ile paylaşılan maddi projelerin yanında maalesef manevi projesi olan parti göremiyoruz. Her hangi bir partinin doğru dürüst manevi kalkınma ile ilgili projeleri yoktur. Tabi bu bizimle alakalı olduğu için bizim dikkatimizi çekiyor.” dedi.

“Türkiye`de büyük bir manevi boşluk var”

Türkiye`nin maddi kalkınma adına kısmen de olsa yükseldiğini fakat bununla beraber büyük bir manevi boşluk içerisinde olduğunu vurgulayan Göral, “Gerçekten ülkemizde büyük bir manevi boşluk var. İçine düşmüş olduğumuz duruma bakarsak, gençlerimiz uyuşturucu bataklığında ve buna benzer birçok konuda ülke maalesef içler acısı bir durumda. Bunu medyadan da görebiliriz, çeşitli istatistiklerden, suç dosyalarından da görebiliriz. Buna benzer birçok konuda şuanda ülkenin içinde olmuş olduğu manevi boşluğu en iyi bir şekilde görebiliriz. Bu da gösteriyor ki, tek taraflı kalkınma ve projeler ile ülkemiz kalkınmaz.” şeklinde konuştu.

“Tek taraflı bir kalkınmanın bize hiçbir faydası olmaz”

Maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmanın olması gerektiğini ifade eden Göral, “Bir tarafta maddi kalkınma varsa, diğer taraftan da manevi kalkınmaın da bununla beraber yükselmesi gerekir. Tek taraflı bir kalkınmanın bize hiçbir faydası olmayacağı gibi ülkemizin yaşayacağı büyük bir felaketin de habercisidir. Bu konuda partilerin manevi kalkınma konusunda da, proje üretmeleri ve şuan mevcut manevi sorunların çözümü yönünde bazı öneriler öne sürdüğü kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Diyanet kaldırıldığı zaman büyük bir kaos yaşanır”

Genel seçime girecek olan bazı partilerin manevi kalkınma projesini olmadığı gibi bazı partilerin de mevcut manevi değerler olan kurum ve derslerin kaldırılmasına yönelik projelerini de değerlendiren Göral, “Diyaneti kapattığınız zaman alternatifiniz nedir? Bunun yerine getireceğiniz kurum nedir? Bunun çalışma şartları neler olacak? Diyanet`i kaldırdığınızda yerine getireceğiniz kurum bu şartları yerine getirebilecek mi? Diyanet`in kapatılmasını isteyen kişilerin bunu da söylemeleri gerekir. Diyanet kaldırıldığı zaman büyük bir kaos yaşanır. Bu konuda Diyanet`in kapatılmasını isteyen hangi parti olursa olsun esefle kınıyorum.” diye konuştu.

Diyanet`in kapatılması, din dersinin kaldırılması gibi söylemlerde bulunmanın o partinin aleyhine olacağını belirten Göral, son olarak, “Siyasi partilerin dine yaklaşımları kendi aleyhlerine veya lehlerine olur. Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkedeyiz. Böyle bir ülkede siz din aleyhinde konuşursanız, bu toplumun dini değerlerini görmemiş olursunuz. Diyanet`in kapatılmasını, din dersinin kaldırılmasını istemek gibi söylemlerde bulunmak o partinin kesinlikle aleyhine olur. Din düşmanı gibi bazı söylemlerde bulunmak o partinin aleyhine olur. Seçim sürecinde ben kendi tabanımı memnun edeyim diye bu şekilde söylemler ileri sürmek kesinlikle yanlış ve şiddetle kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir