• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Gaziantep`te dilenen çocuklar toplatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep şehir merkezinde 30 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında sokak ve kavşaklarda dilenen çocuklar toplanarak aileleri ve dilenci toplanma merkezine teslim etti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında 53'ü Suriye uyruklu, 27' si Türkiye vatandaşı olmak üzere dilencilik yapan 80 çocuğun sokakta dilendiğini ve bu çocukların Gaziantep Valiliği'nin kararı gereği ailelerine ve dilenci toplanma merkezine gönderildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ise dilencilik yapan Suriyeli çocuklardan 32'sinin ailelerine teslim edildiği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa geri gönderileceğinin yazılı olarak tebliğ edildiği belirtildi.

21 Suriyeli çocuk ve 2 Türkiye vatandaşı çocuğun da idari işlemler yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Dilenci Toplama Merkezine teslim edildiği, Türkiye vatandaşı çocukların ailelerinin 6'sına idari işlem yapılarak ailelerine teslim edildiği açıklandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir