• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Urfalı İmam Hatipliler Türkiye finaline kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği 5. Bölge 6.Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında birinciliği elde eden Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şanlıurfa`yı iki ayrı kategoride temsil edecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği 5. Bölge 6.Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında, Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, şiir ve metin canlandırma dallarında göstermiş olduğu performansla büyük beğeni topladı.

Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Malatya illerinden il birincilerin katıldığı bölge finali büyük bir heyecanla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapıldı. Türkiye`de on bölgede düzenlenen 6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında Öğrenciler Arapça bilgi yarışması, şiir ve metin canlandırma kategorilerinde performanslarıyla jüriyi zorladı.

5. bölge şiir dalında Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, metin canlandırmada ise Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Bu iki okul Şanlıurfa adına iki kategoride Türkiye finalinde yarışacak.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Ahmet İşleyen yarışmada dereceye giren okullara ödüllerini verdi.

6. Uluslararası Arapça Yarışmalarına katılmak için 53 ülkeden toplamda 21 bin 473 öğrenci başvuruda bulunduğu yarışmaların Türkiye finali ve ödül töreni, 20-21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenecek. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir