• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
"Şehadetin Genç Aşığı Furkan Doğan" konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harran Üniversitesi Kültür ve Sanat Kulübü ile Şanlıurfa Genç İHH tarafından, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu`nda “Şehadetin Genç Aşığı Furkan Doğan” konulu bir konferans düzenlendi.

Üniversite öğrencilerinin katılım gösterdiği program, saat 12.00`de başladı. Programa, Gazze`ye yardım götürdüğü sırada israil tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi yolcularından ve aynı zamanda İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila, konuşmacı olarak katıldı.

Furkan Doğan`dan bahseden Atila şunları kaydetti: “Furkan Doğan`ın babası Ahmet Doğan şöyle diyordu, ‘Ailemizden şehadete en yakın olan Furkan idi`. Abisi de Furkan`ın gidişi için şöyle diyordu, ‘O şerefimizi kurtarmak için yola çıktı ve şehadete kavuştu` Furkan, gemideki arkadaşlara ‘Ben dönmemek üzere evden ayrıldım` demiş. İşte Furkan böyle bir gençti.”

Programda, şehadetin önemi üzerinde de duran Atila, , “Niyetlerimizi yoklayalım, samimi isek inşallah şehadete kavuşuruz. Furkan Doğan`ı genç yaşta şehadete götüren bu ümmetin derdi idi. Şeyh Ahmet Yasin`in şikâyetiydi, Gazzeli annelerin feryadı, imdat çığlıklarıydı. Mavi Marmara da bir vicdan hareketi ve sivil bir direnişti.” şeklinde konuştu.

Katılımcı gençlere, Şeyh Ahmet Yasin`in hayatını detaylı bir şekilde öğrenmelerini tavsiye eden Atila, şehadetin tesadüf olmadığını bilakis Allah`ın sevdiği kullarını seçip onlara ikram etmesi olduğunu ifade etti.

Program, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe`nin Behçet Atila`ya plaket takdim etmesiyle sona erdi.   (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir