• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
"Bu çirkin benzetme halkın inancına yapılmış bir hakarettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesine tepkiler sürerken, bir tepki de Hür Dava Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat’tan geldi. Demirtaş’ın İslami değerlere yaptığı saldırının ilk olmadığını belirten Erat, “Bazı kesimleri memnun etme adına Demirtaş’ın İslam’ın kutsal değerlerine dil uzatması kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“Bu çirkin benzetme halkın inancına yapılmış bir hakarettir”

Bu çirkin benzetmenin halkın inancına yapılmış bir hakaret olduğunu dile getiren Erat, "Amaçları tamamen İslam’ın kutsallığına yönelik düşmanlık olduğu için sürekli buna benzer içlerindeki düşüncelerini dışa yansıtıyorlar. Her yönüyle İslam’a savaş açıyorlar. Selahattin Demirtaş’ın ve partisinin İslam’ın kutsal değerleri ile alay ederek saldırması ilk değildir. Aslında Demirtaş, bu açıklaması, içindeki olan fikir ve düşüncelerinin dışa yansımasıdır.” dedi.

“Müslüman Kürt halkını memnun edemeyeceklerdir”

HDP ve Demirtaş’ın sol kesimi memnun etme adına ve sol kesimin tabanından oy alma adına İslam’ın kutsal değerlerine dil uzattığını belirten Erat, “Şuan malumunuz bir seçim atmosferindeyiz. Baktığımızda HDP bu seçimlerde Kürtlerin inancı ve örf adetleri ile uyum sağlamayan LGBT diye tabir edilen şahısları dahi aday göstermekten çekinmemiştir. HDP özellikle sol kesimi memnun etme adına ve sol kesimin tabanından oy alma adına İslam’ın kutsal değerlerine dil uzatarak birilerini memnun etmeye çalışıyor. Her ne kadar bu kabul edilemez açıklamaları ile birilerini memnun etmeye çalışsalar da Müslüman Kürt halkını memnun edemeyeceklerdir.” diye konuştu.

“Kemalizm’in yaptıklarını yapmaya çalışıyorlar”

Müslüman Kürt halkının hakkını savunduklarını belirten bu yapının her fırsatta İslam’a saldırdığını vurgulayan Erat, sözlerini şöyle tamamladı: "İşte tıpkı bir zamanların CHP’si gibi İmam hatiplerin kapatılmasını ve Din dersinin kaldırılmasını seçim vaatlerine koyarak, şuan tıpkı Kemalizm’in yaptıklarını yapmaya çalışıyorlar. Şuan zaten okullarda doğru dürüst din dersi yapılmıyor. Mazlum Kürt halkının bunları iyi görmeleri lazımdır. Hiç kimsenin Allah’ın evi olan Kabe’yi sıradan bir meydan ile kıyaslama hakkı yoktur. Kabe İslam’ın ve Müslümanların kutsalıdır. HDP’yi bu kabul edilemez söylemlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.”   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir