• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist İsrail askerleri katliamı itiraf etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

''Sessizliği Bozmak`, İngilizce adıyla ‘Breaking the Silence` isimli insan hakları derneği, geçen yaz 2200 Filistinlinin katledildiği Gazze operasyonuna katılan 60 İsrailli askerle görüştü. İsrail`in Koruyucu Hat Operasyonu`na katılan askerlerin ifadelerini rapor olarak yayınladı.
Raporda operasyona katılan bir askerin “Gazze`ye karadan ilerleyen askerlere verilen angajman kuralı ‘Ateş açın, her yere, hareket eden her şeye ateş açın. Yapacağınız ilk şey bu` şeklindeydi” dediği aktarılıyor. 240 sayfalık rapor hazırlanırken muharip askerlerin yanı sıra üst düzey rütbeli asker ve komuta odası görevlileriyle de görüşüldü. Askerler ifadelerinde bombaladıkları binaların ‘meşru hedef` olup olmadığını bilmediklerini söyledi.
Raporda askerlerin kasıtlı olarak Filistinli sivilleri öldürdüğü vurgulandı. Operasyonda verilen emirlerin ‘uluslararası hukuka` aykırı olduğu ifade edildi.

İSRAİL ‘SİVİLLERİ GÖZETTİK` DEMİŞTİ
Raporda “Askerlerin ifadeleri, İsrail ordusunun operasyonla ilgili açıklamalarını doğrulamıyor. Askerlerin söyledikleri İsrail ordusunun resmi açıklamalarına zıt bir durum ifade ediyor” denildi. İsrail`in geçen yıl temmuz ayında başlattığı operasyon 50 gün sürmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir