• DOLAR 32.473
  • EURO 34.539
  • ALTIN 2475.239
  • ...
Kızı tarafından kovulan Suriyeli kadına gazeteciler sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki savaş nedeniyle Ceylanpınar ilçesine Halep`ten gelen engelli Hadra Hasan (55) adlı kadın, kızı tarafından evden kovulduğunu idea ederek, bakacak kimsesinin olmadığını söylemesi üzerine, yoldan geçmekte olan Ceylanpınarlı gazeteciler, İlçe Kaymakamlığına ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne bilgi vererek, yürüme engelli kadının Ceylanpınar Telhamut Çadır Kent`ine gönderilmesini sağladılar.  

Dört erkek çocuğunu Halep`teki savaşta kaybettiğini belirten Hadra Hasan, “Kızım bana kakmıyor. Ben dört erkek çocuğumu savaşta kaybettim. Çocuklarım 19, 20, 23 ve 25 yaşlarındaydı. Onların öldüğünü duyunca, bende onları görmek için evden çıktım. Savaştıkları alana doğru koştum ve orda bomba patladı, bir ayağım kesildi. 4 yıl önce geldik Ceylanpınar`a. Burada da kızım bana bakmıyor, beni evden kovdu. Gidecek hiçbir yerim yok, erkek çocuklarım olsaydı, ben böyle sokaklarda perişan olmazdım.  Allah`ım sen görürsün halimi, sen hiçbir şeyden habersiz değilsin.” diyerek içinde bulunduğu çaresizliği gözyaşları içinde anlattı.

Ceylanpınar Kaymakamlığının, yürüme engelli kadını, geçici bir süreliğine Telhamut Çadır Kenti`ne, oradan da Adana bakım evine göndereceği öğrenildi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir