• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
İTTİHAD İstanbul ziyaretlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHAD`ın İstanbul`daki ziyaretleri sürüyor. İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan yardımcısı Molla Mehmet Şenlik ve Müderris Abdurrahman İçlek ile beraber, Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay ve Prof. Dr. Ahmet Turan`ı ziyaret etti.

Tüm sıkıntılara rağmen Medrese çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük

Ziyaretler sırasında Âlimlerin ve medreselerin toplumdaki misyonu hakkında görüşler paylaşıldı. Ziyaretlerde İTTİHAD`ın çalışmaları hakkında bilgi veren Mola Enver Kılıçaslan, “Milliyetçilik akımının dışarıdan İslam coğrafyasına ithal edildi. Bu illet iki yüz yıldır Müslüman milletlerin başına bela olmuş. Özellikle yaşadığımız bölgede, bu gün büyük sıkıntılar vardır. Son yıllarda dışarıdan üretilen şer odakları, özelikle kadını hayâdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Dini kurumlara düşman üreten mekânlar gözü ile bakılıyor. Ama bütün bunlara rağmen halkın maneviyatını evvelden ayakta tutan medreselerdeki hizmetimize ara vermedik. Halk arasından çıkan meseleleri, İslami bir perspektif ile çözümden kaçmadık. Küfrün ve nifakın verdiği sıkıntılar, beklenen sıkıntılardır. İşin üzücü tarafı Müslüman âlimlerin birbirleri ile irtibatsız, birbirinden haberdar olmayışıdır.” dedi.

İTTİHAD`ın çalışmalarını takdir eden Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay ise “İki Müslüman karşılaşırsa mutlaka fayda vardır. Gecenin karanlığının artması, sabahın yakınlaştığını belirtir. Medreseden icazet alanlar, ciddi bir kazanımdır. Bunlardan daha iyi istifade etmek için, biz iktidarlara baskı yapmalıyız. Bildiğiniz gibi Diyanetin çıkardığı ‘Mele` düzenlemesi güzel bir girişimdi. Ama bazıları bunu suiistimal etti. Âlimlerin birbirlerinden kopuk olmaması gerekir. Âlimleri kötülemek için her türlü propaganda yapıldı. Bu gün Ebubekir`i olmayan irtidat hareketleri yaşanıyor. Kanın içine mikrop dalmışsa, kanın tamamını birden alamazsın. Bir yandan kirli kan alınırken öbür taraftan yavaş yavaş temiz kan damara verilir. Bütün İTTİHAD hareketleri takdir edilmesi gerekir. Âlimlerin tezkiye olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Karadeniz`in cesaretini, Doğunun ihlasını, Anadolu`nun nezaketini ve İstanbul`un kelamını bir araya getirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Medreseleri ihya edecek projeler geliştirmek gerekiyor

İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Mola Mehmet Şenlik de Kutlay`ın değerlendirmelerinin gerçekten önemli olduğunu belirterek,“İTTİHAD olarak bu konulara çok ehemmiyet veriyoruz. Medrese İcazetinin diploma yerine geçmesi gerekir diye düşünüyoruz. Şimdi şartlar yerinde olmayabilir Ama eğer icazetli talebelerin sayıları artarsa iktidarlar bu konuya çözüm bulmak zorundalar.Bizim ziyaretlerimizin maksadı ulemayı görmek tecrübelerinden istifade etmektir. Toplumun ortak malı olan birikimlere ihtiyacımız vardır. Bazı konularda gerekirse bir platform kurmak gereklidir. Bu konuda yardımlaşmak gerekiyor. Adım atarsak, Allah yardım ediyor. Diyoruz ki, İslami ilimler için ilk adımı biz atalım. Arazla ilgilenmek ayrıdır, cevherle ilgilenmek ayrıdır. Bunu birlikte harekete geçirmek gerekir. Bütün baskılara rağmen halkın maneviyatını ayakta tutan medreselerimizden uzun bir dönemdir Üstat Bediuzzamanlar yetişemiyor. Onun için, tekrar medreseleri ihya edecek projeler geliştirmek gerekiyor” dedi

Karşılıklı dua ve ziyaretlerin temennisinden sonra İTTİHAD Yetkilileri, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan`ı ziyaret etti.

Misafirlerini çok nazikçe karşılayan Turan, görüşme esnasında önemli konular üzerinde görüş beyan etti. Eski eserlerin bu günkü nesle kazandırılmasının önemli bir hazine olduğunu dile getiren Turan, İTTİHAD`ın çalışmalarını takdir etti. Karşılıklı memnuniyetlerden sonra, görüşme sona erereken, Prof. Dr. Ahmet Turan Misafirlerini kapıya kadar eşlik ederek uğurladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir