• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
DÜ'de TARBİL sistemi projesi tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi konferans salonunda İstanbul Teknik Üniversitesi Tarım ve Çevre Bilişimi (TARBİL) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doçent Doktor Berk Üstündağ, TARBİL sistemi projesi hakkında bilgi verdi.

Konferansa, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Kudret Bereketoğlu, öğretim üyeleri, teknik personel ve öğrenciler katılım sağladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan TARBİL projesi, Dünya'nın en kapsamlı ve kazanım hedefi en yüksek Tarım Bilgi Sistemi durumunda. Sistem sayesinde; Tarla bitkilerinin ilçe bazında güncel rekolte tahmini, parsel seviyesinde sürekli verim izleme, güncel verilere göre otomatik sulama ajanda optimizasyonu ile su kaynaklarının tasarruflu kullanımı, doğru gübre ve ilaç kullanımı ile sağlıklı gıda ve ekonomi tarımsal üretim, ulusal düzeyde ortak veri toplama ve işleme sisteminden beslenen hassas tarım ve iyi tarım uygulamaları gerçekleşebilmektedir.

Konferansın ardından Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin katılımı ile TARBİL projesi kapsamında yapılabilecek somut işbirliği konusunda görüşmeler yapıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir