• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Batman'da Matematik Olimpiyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Matematiği öğrencilere sevdirmek, başarılı öğrencilerin kendilerine alan bulabilecekleri,“Kim Korkar Matematik’ten” isimli olimpiyat düzenlemesi, bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi.  Batman merkez Anadolu Lisesi’nin matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan sorularla, yapılan olimpiyatta dereceye giren okul öğrencilerinden, birinci olanlara 3 tam altın, ikinci olanlara 3 yarım altın, üçüncü olanlara 3 çeyrek altın ödül olarak verilecek. Batman’daki 51 ortaokuldan 3’er öğrencinin katılımıyla gerçekleşen olimpiyatı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman Anadolu Lisesinin kendine yakışanı yaptığını söyleyerek, bu tip eğitim amaçlı organizasyonların şehrimiz için çok önemli olduğunu, öğrencilerin kendilerini geliştirmeye yardımcı olacağını, bu çalışmayı yaptıklarından dolayı başta matematik zümresi olmak üzere, okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Matematik Olimpiyatı ile sosyal alanlarda yapılan organizasyonların yanında, bilimsel alanda da etkinlik yapmak istediklerini ifade eden, Okul Müdürü Mehmet Konak, bunu da “Matematik Olimpiyatı” ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Olimpiyat öncesi Proje Koordinatörü Metin Örge, sınavın kuralları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. İki saat süren olimpiyat etkinliği, tüm okul öğrenci ve öğretmenleri ile öğle yemeği yendikten sonra, hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir