• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Öğrenciler `Trafik Hastası için` yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Trafik Haftası dolayısıyla Yenişehir ilçesinde yürüyüş gerçekleştirdiler.

Muharebe Kavşağı`ndan Ofis semtine yürüyen öğrencilere, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve öğretmenler eşlik etti.

Öğrencilerin, yürüyüş esnasında ‘Trafik hayattır` şeklinde yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Ofis semtindeki Anıt Parkı`nda son bulan yürüyüş sonrası açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, çocukların, trafik kurallarını bilme konusunda bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, “Geleceğimiz açısından çocukların trafiği bilmesi, öğrenmesi, anne ve babalara da uymayı temin etmesi gerekiyor.” dedi.

Trafik kazası mağduru Bayram Aktaş ise, engellilerin trafikte yaşadıkları bazı sıkıntıları anlattı.

Engellilerin topluma katılımlarının önündeki en önemli sorunun trafik sorunları olduğunu kaydeden Aktaş, “Toplumu planlarken içinde yaşayan herkesi düşünerek tasarlamak gerekir. Toplu taşıma araçlarına kadar engellilerin dikkate alınmayarak tasarlandığı bir gerçektir. Yollar, kaldırımlar, ulaşım araçları ve bunun gibi birçok fiziksel unsurlar, engellilerin topluma katılımının önünde ciddi bir engel oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/İzzettin Alagöz-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir