• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Gaziantep'in tarihi Elmacı Pazarı hareketli günler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te havaların ısınması ile beraber bölgeye akın eden yerli turistleri ağırlayan tarihi Gaziantep Elmacı Pazarı esnafı yaşanan hareketlilikten oldukça memnun.

Tezgâhlarda, cevizli sucuklar, pastiller, pekmez, melengiç kahvesi, nar ekşisi, kimyon, pul biber, sumak, nane, gibi ürünlerin olduğu Elmacı Pazarı, ziyaretçilerini çeşit çeşit ürünlerle karşılıyor.

Önümüzdeki günlerde daha hareketli günlerin başlamasını beklediklerini belirten Pazar esnafı, işlerinin bu sezonda açıldığını ifade ederek gurbetçilerin gelmesi ile daha hareketli günler yaşanacağını da dile getirdiler.

Elmacı pazarı esnaflarından Mehmet Selçuk Ataseven, “Bahar ayının gelmesiyle işlerinde kısmen bir hareketliliğin yaşandığını belirterek “Bu çarşı Gaziantep’in en eski alış veriş merkezlerinden biri ve burada kente özgü organik ürünler satılmaktadır.”dedi.

Elmacı pazarı esnaflarından bir diğer esnaf Eyüp Değirmenci ise, “Havaların ısınması işlerimize yansımaya başladı. Gruplar halinde yerli turistler geliyor. Özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara’dan turların gelmesi ile kısmen de olsa işlerimiz de bir hareketlilik başladı. Okulların tatil olmasına da az bir zaman kaldı. Önümüzdeki aylarda gurbetçilerin gelmesini bekliyoruz. Şuan en çok kurutmalık dolmalıklar, salça, nar ekşisi ve Antep fıstığı gibi ürünler satılıyor.”şeklinde konuştu.

Batı illerinden grup halinde turların gelmesi ile hareketli günler yaşadıklarını belirten Ahmet Kaya isimli esnaf ise, “Allah’a hamd olsun işlerimizde hareketlilik başladı. Havaların ısınması dışarıdan turların gelmesi bizim için iyi oldu. Çarşımız şenlenmeye başladı. İnşallah her zaman bu şekilde devam eder. Genellikle Antep fıstığı, pul biberi, tatlı ve acı biber salçası, cevizli sucuklar ve pastil gibi ürünlerimiz satılıyor.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir