• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Zabıta'dan sağlıksız gıda satışına izin yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmit belediyesine bağlı zabıta ekipleri kanunda belirtilen şartları taşımayan; özellikle üretim, satış izni ve sağlık koşullarını göz önünde bulundurmadan pilav satışı yapan tezgâhlara el koydu. 

Sağlıksız koşullar

Zabıta yetkilileri, özellikle okul önlerinde bu şekilde sağlıksız koşullarda pilav satışı yapan seyyar satıcılardan yiyecek tüketilmemesi gerektiğini ifade ederek, açıkta satışa sunulan pilav vb. ürünlerin hijyen koşullarına uyulmadan üretildiğine dikkat çekti.

Yetkililer, “Ayrıca açıkta satışa sunulduğu için bölgedeki tozlar bu yiyecekler üzerinde toplanıyor. Bu durumda çeşitli hastalıkların oluşmasına neden oluyor. Zabıta olarak bizler denetimlerimizi sürdürürken ailelerde, çocuklarına seyyar konusunda  gerekli uyarıları yapmalılar.” uyarısında bulundular.

Etiketsiz ürün almayın

Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmaların titizlikle devam edeceğini ifade eden yetkililer, “bu konuyla ilgili çalışmalarımızı titizlikle devam ediyoruz. Hijyen şartını yerine getirmeyen, kayıt dışı satış yapan şahıslara itibar edilmemesi gerekiyor. Bizim için halkımızın sağlığı her şeyden önemli. Vatandaşlarımızın gerekli üretim ve satış izni alınmış, etiketi bulunan ürünleri tüketmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir