• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mecliste Engellilerin Sesi Olacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Genel seçimlere kısa bir süre kala yüzlerce milletvekili aday adayı, TBMM`ye gitmek iç in çalışmalarını sürdürüyor. İş adamından hukukçusuna, emeklisinden dernek başkanına kadar yüzlerce kişi farklı farklı partilerden milletvekili olmak için gayret gösterirken, engelliler de seslerini duyurmak için Ankara`ya gitmek istiyor. Bursa`nın Orhangazi ilçesinde müzisyenlik yapan görme engelli Faruk Elibol da, Cumhuriyet Halk Partisi`nden (CHP) milletvekili aday adaylığını açıkladı .

Aday adaylığı süresi boyunca görme engellilere yönelik projelerini vatandaşlara anlatan Elibol, milletvekili olması durumunda planladığı projeleri hayata geçirmek için çalışacağını kaydetti. Normal insanlardan hiçbir farklarının olmadığını kaydeden Elibol, ilk olarak engellilerin eğitimine el atacağını dile getirdi. Engellilerin de mecburi eğitim statüsüne alınmasını talep eden Elibol, "Engelli arkadaşlarımın en büyük dertlerinden birisi de bu. Engelli insanların da mecburi eğitime katılması lazım. Bu yüzden teşvik gerekli.

Devlet, engellilerini eğiterek bilinçli özürlü sayısını artırmalı. Engelli insanlar geri planda kalmakta, çocuklar aileleri tarafından öne çıkarılmıyor. Siyaset kaygan bir zemin. Milletvekili aday adayl ığımı açıkladım" dedi.

ASKER OLAMADI, MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYOR
Metin Şentürk ile aynı okulda okuyan Elibol, uzun süre santral operatörlüğü yapt ı. "Bizler engelliyiz, ama sizin içinizden geldik. Engellerimizi aştık. Bize engelli olmayan insanlar engel olmasın" diyerek mesaj gönderen Elibol, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bizim körlük ile sıkıntımız yok. Askerlik yapamadım. Bu içimde ukde kaldı. İnşallah nasip olur da milletvekili olursam vatani görevimi milletvekili olarak yapmak istiyorum. Görme engelli olabilirim. Ama ben tüm halkımın milletvekili olmak istiyorum."
Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi üyesi de olan Elibol`a çok sayıda görme engelli de destek verdi.

İHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir