• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
IHH Kocaeli'de Yetim Gecesi düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Derneği İHH Kocaeli temsilcisi İsmail Yeşildal, düzenleyecekleri Yetim Gecesiyle ilgili bilgi verdi. Yeşildal, 11 Mayıs pazartesi günü Kocaeli'de 10 tanesi Suriyeli olmak üzere toplam 73 yetim çocuğun her türlü masraflarını karşılayacak bir program tertipleyeceklerini ifade etti.

Aylık 90 TL ücret karşılığında bir yetimi giydiriyoruz

Aylık 90 TL ücret karşılığında bir yetimin bütün masraflarının karşılandığını belirten Yeşildal, İHH tarafından düzenlenen yetim sponsorluk sistemi kapsamında yapmış olduğumuz yetimlerle alakalı faaliyetler için yetimlerle dayanışma gecesi düzenleyeceğiz. Yetim sponsorluk sistemi ile aylık 90 TL ücret karşılığında Türkiye’nin veya dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan yetim çocukların masraflarını karşılıyoruz." dedi.

1500 üzerinde yetim sponsorumuz var

İHH Kocaeli temsilciliği olarak Kocaeli'de 1500'ü aşkın yetim sponsorları olduğunu söyleyen Yeşildal, "Kocaeli genelinde yaşayan 63 yetimimize aylık düzenli ödeme sağlayıp yıl boyunca bunlarla alakalı sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemekteyiz. Sponsorluk dışında senede iki defa giyim, kırtasiye, et ve kumanya yardımında da bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Her sınıfın bir yetim kardeşi var

Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol çerçevesinde her sınıfı bir yetimle kardeş yaptıklarını ifade eden Yeşildal, "Biz de bu projenin daha çok ülke ve Kocaeli gündeminde yer alması için 11 Mayıs'ta Atatürk spor salonunda yetim dayanışma gecesi tertiplemiş bulunmaktayız. Geceye konuşmacı olarak Ömer Döngeloğlu katılacak ve Grup Yürüyüşün konseri olacak. Programa bütün halkımızı davet ediyoruz." diye konuştu.   (Enes Çetin/Ersin Şahin- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir