• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Belediyesine gitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Batman ziyaretinin ardından Diyarbakır   İstasyon Meydanı`nda yapılan toplu açılış törenine katılarak halka hitap etti.

Diyarbakır'da halka hitap eden  Cumhurbaşkanı  Erdoğan konuşması sırasında, HDP'den bahsettiğinde kalabalıktan 'yuh' seslerinin yükselmesi üzerine "Bu yuhlar güzel de, demokraside bu yuhların asıl atılması yer belli değil mi?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında , kendisini karşılamaya gelmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı da eleştirerek, "Yüzde 52 oy almışsın. Belediye başkanı gelip karşılamaz mı? Meğerse bunlar Kandil`den talimat almışlar. ‘Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirdi, onun için karşılamaya gitmeyeceksiniz.` diye." ifadelerini kullandı. 

Tarafsız cumhurbaşkanı tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Ben her partiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var, o ayrı. Ben tarafım, milletin tarafındayım. Tabii hanımefendi gelmeyince, belediyeyi ziyaret edemedim. Bunu bilmenizi istiyorum ki, istismarı olmasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman, Siirt ve Diyarbakır ziyaretlerinde belediye başkanlarının programa katılmama kararı alması üzerine,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de ziyaretini iptal etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir