• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Bingöl`ün Garip köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl`e bağlı Garip köyü meydanında Kutlu Doğum etkinliği köy gerçekleştirildi.

Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlid`i Şerif ve ilahilerin seslendirildiği etkinliğin açılış konuşmasını Zazaca yapan Bölgenin tanınmış âlimlerinden M. Sahap Korkutata, yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine değinerek,  Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlattı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Salih Çelik, Hz. Muhammed`e olan sevgilerini ifade etmek için bu meydanda toplandıklarını söyledi.

Çelik, “Biz Resulullaha Rehberimiz diyoruz, önderimiz diyoruz. O zaman o nasıl bir rehber, nasıl bir önder, onu çok iyi tanıyıp çok iyi bilmemiz lazım. Allah-u Teâlâ Hz Muhammed`i (sav),  rehber olarak önümüze koymuştur. Bizim için örnek ve o bizim için modeldir. O yapmışsa biz de onları yapacağız. O hangi şeyden sakınmışsa, biz de ondan sakınacağız.  O`nun sevdiklerini seveceğiz, dur dediklerine dur diyeceğiz.”dedi.

“Allah-u Teâlâ Kur`an-ı Kerim`de O`nu bize anlatırken, ‘ Habibbim muhakkak ki sen ince bir ahlak üzerindesin` diye buyuruyor “  diyen  Çelik, “O (sav) gelmeden,  bacılarımızın ve kızlarımızın hiçbir değeri yoktu. O yokken kızlarımız ve bacılarımız pazarlarda sokaklarda köle gibi satılıyordu. Ama bakın Hz. Muhammed`in (sav) gelişiyle, Allah-u Teâlâ kadınlara ve analara itaati kendisine itaat sayıyor. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır` buyuruyor. İşte O`nun gelişiyle kadınlara kıymet verilmiş, diri diri toprağa gömülen kızlarımız  da hayat  bulmuştur.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra tekrar sahne alan Özlem Ajansın sanatçılarından Burhanettin Cebba ve Hikmet Kayançiçek tarafından ilahiler seslendirildi.

Program  yapılan duayla sona erdi .(İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir