• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilciliğinden kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde  bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe halkın yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu tarafından kapıda karşılanan Peygamber aşıklarına Gençlik Kolları tarafından   lokum ile gül suyu ikram edildi.

Programa İlçe Müftülüğü Vaizi Kemal Kahraman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir  ve vatandaşlar  katıldı. Programın sonlarına doğru  Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ  da iştirak etti.

Sunuculuğunu Çağıl (Meşkok) Ortaokul Müdürü Nusret Kuday`ın yaptığı program, Türkiye güzel Kuran-ı Kerim dördüncüsü  Ömer Faruk Medeni`nin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, tüm insanlığın kurtuluşunun Peygamber Efendimizin sünneti ile Kuran-ı Kerim`e sımsıkı sarılmakla ancak mümkün olacağına dikkat çekti.

Yılmaz konuşmasında, “Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilciliği olarak, kökü mazide olan bir gelecek tasavvuruyla yola çıkmış bulunuyoruz. Peygamberimizin kutlu doğumunda bizim gençlerimiz vehalkımızın Peygamber aşığı olan insanlarla buluşmasına bizim de bir nebzecik katkımız olsun istedik. Bu vesileyle böyle bir program düzenledik. Bu anlamda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ediyoruz. İsteğimiz, bütün insanlığın, bütün ümmetin İslami hassasiyetler içinde birlik beraberlik içinde yaşamasıdır. Bunun için diyoruz ki, şu anda bu salonumuzda ve Türkiye`de son bir buçuk aydır, hatta dünyada kutlanan tüm kutlu doğum programları, bize bunu gösteriyor ki, bu Ümmetin ve Türkiye`mizin kurtuluşu, Peygamberimizin sünnetine ve yüze Allah`ın kitabı, bize rehber olarak gönderilen Kuran-ı Kerim`e hep birlikte sımsıkı sarılmamızdan geçiyor. Bunun için diyoruz ki Din Eğitiminden yanayız. Dini Eğitimin daha da güçlendirmesinden yanayız.” ifadelerini kullandı.

Tek Kabelerinin olduğuna vurgu yapan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim tek Kabe`miz var oda bütün İslam ümmetinin ortak Kabe`sidir. Ne örümcek ne yosun Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter. Birilerin ise Kabe`yi farklı bir anlamda konumlandırmalarından dolayı bu dizeler aklıma geldi.” diyerek yapılan Kabe benzetmesine tepkisini dile getirdi.

Müslümanların birbiri ile uğraşmamaları gerektiğinin altını çizen Yılmaz, asıl düşmanları olan küfür ve cehaletle uğraşmaları gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz, “ Büyük Komutan Selahaddin`i Eyyubi`nin dediği gibi İslam alemine ve İslam için çalışan tüm dostlarımıza tavsiyemiz budur. Biz kendi dostlarımızla uğraşmayı bırakalım birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Bizim karşımızda bulunan büyük bir cehalet büyük bir küfür ordusu var. Biz dostlarımızla uğraşmayı bırakırsak, asıl düşmanımız olan küfürle ve cehaletle uğraşmak için zaman da bulunuruz, güç de buluruz.” dedi.

Programda emeği herkese teşekkür eden Yılmaz,“Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Eğitim Bir-Sen yönetimine, canla başla çalışan gençlik kollarına ve kadın kollarına teşekkür ediyorum. İnşalahu Teala bu program bizlere ve gençliğimize Peygamberimizi anlamada bir vesile olur.” temennisinde bulundu.

Yılmaz`ın anlamlı konuşmasının ardından sahne alan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri Esmanur Özer ile Senagül Özçelik Mevlid-i Şerifi okudu.

Mevlit okunmasının ardından sahneye çıkan Furkan Doğan Kız İalhi Grubu Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Nur ve Muhammed Saruhan`ın Peygamber Efendimizin üzerine bestelenen birbirinden güzel ilahileri sesledirerek katılımcıları coşturdu.

İlahilerin ardından programa davetli olarak katılan Dursun Ali Erzincanlı`nın Peygamber Efendimizin üzerine seslendirdiği duygu dolu şiirlerin ardından program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir