• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi  Yeni İhya-Der arafından, Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Öğle namazının ardından başlayan programa katılanlar oluşturulan 4 ayrı noktadan şeker ikramıyla alana alındı. Bir ambulans yaşanabilecek sıkıntılara karşı acil müdahale amacıyla programın sonuna kadar etkinlik alanında hazır bekletildi.

Program Elazığ İmam Hatipler arası Kuran okuma birincisi Hafız Muhammed Yılmaz`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Kovancılar Yeni İhya Der adına Mehmet Aydın yaptı.

Molla İbrahim Güngören Hoca`nın okuduğu mevlitle devam eden programda, Kovancılar İhya Kız İlahi Grubu, Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Ömer Çelebi`nin seslendirdiği ilahiler  katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca`nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Resulullah`ın (s.a.v) hayatından kesitler sunarak, O`nun her alanda örnek ve önder olduğunu vurguladı.

Göktaş konuşmasında, “O bizim her konuda eşsiz önderimizdir. Babalar onu önder edinmelidir. Siyasiler, Valiler, Kaymakamlar da onları önder edinmelidir. Buradan iki kesime sesleniyoruz: ‘Ey Müslümanların tepesinde, onların lideri olmaya çalışanlar! Lütfen Hz. Muhammed`e (sav) benzeyin. Ve siz de ey insanlar! Liderlerinizi, başkanlarınızı, babalarınızı, eşlerinizi, ona benzetmelisiniz. Eğer liderlerimizi, önderlerimizi, kumandanlarımızı kendi haline bırakırsak, onlar nemrutlaşırlar firavunlaşırlar. Onun için onların yakalarından yapışmalıyız ve ‘Sen bu Peygambere (s.a.v) benzemek zorundasın demeliyiz.` ” ifadelerinin kullandı.

“Eğer Diyarbakır`da milyonlarca insan toplanıyorsa ve bu sevda bir tsunami gibi ta İstanbul`a kadar gidiyorsa, Allah(c.c) bunu unutmayacaktır.” Diyen Göktaş Hoca konuşmasını,  “Allah bu dünyada onun tevhit bayrağını bir gün bu ülkenin, bu coğrafyanın her yerine dikecek ve her yere ‘La ilahe illallah` diye çağrılacaktır. Sadece camiler ve minareler değil. Allah`ın dini artık meydanlara çıkmıştır. Sizin elinizle kampüslere, üniversitelere, caddelere, statlara dolmuştur. Ve Allah`ın izniyle artık kimse bu sevdayı gerisin geriye sadece camilerle sınırlandıramayacaktır. Allah-u Teala bize O`nun liva ül hamd sancağı altında toplanmayı hepimize nasip ve müyesser etsin.” duasıyla bitirdi.

Götaş Hoca`nın konuşmsının ardından tekrar Özlem Ajans sanatçıları Mahfuz Aktekin ve Ömer Çelebi sahne alarak Hz. Pygamberi konu alan ilahiler seslendirdi.

Hz. Ömer`in kızını gömme olayının anlatıldığı tiyatro gösteriminin ardından program, yapılan dua ile son buldu.  (Emre Sezer/Abdulselam Polat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir