• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Bursa`da `Ensar- Muhacir` buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayrat Vakfı ile Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz” konulu program, dünyanın 20 ülkesinden gelen yaklaşık 40 öğrenciyi Bursalılarla buluştu. Ortadoğu, Balkanlar, Afrika ve Uzakdoğu`dan gelerek Türkiye`de eğitim gören öğrencilerin, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ile ilgili hazırladığı program, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen programın açılışında konuşan Hayrat Vakfı Bursa İl Temsilcisi Dr. Muhammet Bostan, “Bugün, Emirsultan Hazretleri`nin şehri olan yeşil Bursa`mıza teşrif eden Uluslararası Öğrenci Derneği öğrencileri ve yöneticilerine, gönülden şükranlarımı sunuyorum. Sizleri ağırlamaktan, sizlere kardeş olmaktan onur duyuyoruz, iftihar duyuyoruz, sizler hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Bursa`nın tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirten Hayrat Vakfı Bursa İl Temsilcisi Dr. Muhammet Bostan, “Bugün, Bursa olarak tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Yaklaşık 600 yıllık ortak bir maziye sahip olduğumuz ve kadim bağlarımızın olduğu Ortadoğu, Balkanlar, Afrika, Uzakdoğu ile aramızdaki kardeşlik bağlarımızda 100 yıllık bir fetret ve ayrılık dönemi yaşadık. Fakat her geçen gün, gerek yurtiçinden gerek yurtdışından kardeşliğimizin yeniden tesisi noktasında güzel haberlere şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı aşk ve sevda ile çarpan kalpler

Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Celalettin Cengiz Günaydın ise, programa yoğun ilgi gösterip, salonu dolduran yüzlerce Bursalıya teşekkür etti.

Günaydın, “Bu gece burada muhacirlerle erarın yeniden buluşmasına şahitlik edeceğiz. Bu gece, bambaşka coğrafyalarda hayat bulmuş kalplerin, kimi güneşin sıcağında, kimi bozkırın soğuğunda, kimi yağmurun sel olup aktığı topraklarda hayat bulmuş sinelerin, nasıl aynı aşkla doğduğuna, nasıl aynı sevda ile çarptığına şahitlik edeceğiz” dedi.

“Bursalı kardeşlerim, ben sizleri Allah için çok ama çok seviyorum”

Açılış konuşmalarının ardından Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi`nde okuyan Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nden İsmail isimli bir öğrenci, kendisinin yazdığı mektubu okudu.

Türkiye`de eğitim gören İsmail   konuşmasında, “Allah rızası için dünyanın dört köşesinden gelen kardeşlerimle biraraya geldim. Sadece ve sadece Allah rızası gözeterek senden bahsetmek üzere biraraya geldik Bursa`da. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Ey Bursalı kardeşlerim, ben, sizleri Allah için çok ama çok seviyorum” dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nden gelen İsmail`in bu sözleri salonu dolduran Bursalılardan yoğun alkış aldı.

Program, Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz konulu panel ve ardından okunan ilahilerle sona erdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir