• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
ABD`de polis şüphelinin üzerine köpek saldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Utah eyaletinde, polis şüpheliye orantısız müdahaleyle gündeme geldi. 24 Mart 2013'te gerçekleşen olaya ilişkin polis kamerası kayıtları, 33 yaşındaki Lee Hoogveldt'ın yüzünün polisin üzerine saldığı köpek tarafından ısırıldığı anları ortaya koydu.

Kameraya yansıyan görüntülere göre, olay şöyle gelişti:
Olay günü, komşularının şikayeti üzerine Hoogveldt'in evine polis geliyor. Hoogveldt o sırada bir koltukta oturuyor. Polis, eve girdikten sonra Hoogveldt'a 3 defa "yavaşça ayağa kalk" diyor, 4. seferde "yavaşça ayağa kalk yoksa köpeği göndereceğim" diyor. Polis tek eli havada olan Hoogveldt'e "Ellerini göremiyorum" deyince, Hoogveldt iki elini de havaya kaldırıyor.

Polis ellerini havaya kaldırmış ve oturmuş şekilde polisi bekleyen Hoogveldt'in "yavaşça ayağa kalk" çağrısına tepki vermemesi üzerine Pyro adlı köpeği Hoogveldt'in üzerine salıyor. Köpek, Hoogveldt'in direkt yüzüne doğru hamle yapıyor, o poziyonda yaklaşık 15 saniye kalıyor. Köpek geri çekilince, Hoogveldt'in yüzünün kan içinde olduğu ve köpeğin yüzünü ısırdığı anlaşılıyor.

'Korkudan hareket edemedim'
Olayla ilgili Ian Adams isimli memurdan şikayetçi olan Hoogveldt, dilekçesinde, evine bir anda polislerin girmesi sonucu yaşadığı şok sebebiyle hareket dahi edemediğini söyledi.

Avukat Robert Sykes da benzer bir şekilde, müvekkilinin yaşadığı korkunun hareket etmesini engellediğini ancak memura karşı herhangi bir yapılmaması gereken eylem içinde bulunmadığını bildirdi.

Hoogveldt'in ayrıca 60 bin dolarlık estetik ameliyat geçirmek zorunda kaldığı ve hakkındaki suçlamalara ilişkin dava açılmadığı ifade edildi.

'Üzerinde bıçak vardı'
Polis departmanından yapılan açıklamada şüphelinin suç geçmişinin kendisini ölümcül bir tehdit haline getirdiği, bu nedenle de görevlilerin kendisine yaklaşmak istemediği ifadesine yer verildi. Açıklamaya göre, "Polis memuru Hoogveldt memurun kendisine yaklaşmasına çalışıyordu. O mesafeden gizli bir silahla süpriz bir saldırı gerçekleştirse, kendilerini koruyacak vakitleri olmayacaktı."

Polis ayrıca Hoogveldt'in daha önce komşusunun evinde iki kez yangın çıkardığı ve Hoogveldt'in üzerinde komşusunu tehdit ettiği bıçağı bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Reuters ve Sputniknews

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir