• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Muş'ta 'Barış ve Huzur Ormanı' oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Kent Konseyi Başkanlığı tarafından alınan kararın Vali Vedat Büyükersoy tarafından onaylanması üzerine başlatılan çalışmaların ardından “Barış ve Huzuru Ormanı” oluşturuldu.

“Senin de bir barış fidanın olsun” sloganı ile başlatılan proje kapsamında düzenlenen ağaç dikim etkinliğine, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve halk katıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edilen alanda, Kent Konseyi tarafından temin edilen fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, alınan karar doğrultusunda fikirlerini önce belediye başkanına daha sonra valiye aktardıklarını söyledi. Coşkun, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda kararımız hem olumlu bulundu hem de desteklendi. Bunun üzerine bazı çalışmalar yaptık ve bugün burada ‘Barış ve Huzur Ormanı’ çalışmamızı gerçekleştirmek için bir araya geldik. Aslında önemli olan ağaç dikmek değil, diktiğimiz ağaçları koruyup büyümelerini sağlamaktır.” dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da Kent Konseyi’nin böyle bir karar almasını kendisini çok mutlu ettiğini ve belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini vurguladı.

“Barış ve Huzur Ormanı” adı altında yapılan bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu kaydeden Asya, “Bugün ülkemizde barış ve huzur tohumları yeşerirken bizlerin Muş’ta böyle bir etkinlik gerçekleştirmesi oldukça gurur vericidir.” diye konuştu.

Hz Muhammed’in (sav) “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin” Hadis-i Şerif’ini hatırlatarak konuşmasına devam eden Asya, “Bakınız âlemlere rahmet Peygamber efendimiz, ağaç dikmenin önemini nasıl anlatmış. Biz kıyamet koparken değil, yılda 2 defa ağaç diker ve diktiğimiz ağaçları korursak ülkemizde ağaç ve orman sıkıntısı kalmaz. Benim sizlerden istirhamım bu ve buna benzer projelere-fikirleri destek verin, destekleyin” ifadelerini kullandı.

“Huzurun olmadığı yerde barış olmaz”

Ağacın olmadığı yerde insanın huzur bulmasının ve mutlu olmasının zor olduğunu belirten Vali Vedat Büyükersoy, Ağacın olduğu yerde insanların iç dünyasıyla daha barışık olduğunu belirtti. Büyükersoy, “Huzurun olmadığı bir yerde barış olmaz. Biz bunun için bu projenin adını Barış ve Huzur Ormanı koyduk. İnşallah huzurumuz ile birlikte barışın da tesis edildiği bir ülkede hep birlikte nice güzel günler yaşayacağız.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Bikeç - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir