• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
10 yılda 11 bin işçi işçi kazalarda hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz “Türkiye`de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında vefat etti. Geçtiğimiz yıl 423 işçi inşaatlarda çalışırken, 298 işçi ise yüksekten düşme sonucu vefat etti. 2015 yılının ilk üç ayında ise 351 işçi iş kazasında vefat etti” dedi.

ÇATIDER Başkanı Yavuz, Türkiye`nin iş kazaları konusunda iyi bir karneye sahip olmadığını belirterek, İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre iş kazalarında Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü olduğunu vurguladı. Bu konuda son yıllarda önemli yasal değişiklikler yapıldığını da hatırlatan Yavuz, “Türkiye`de geçtiğimiz 10 yılda maalesef yaklaşık 11 bin işçi, iş kazalarında vefat etti. En fazla işçi ölümü, inşaat sektöründe yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 423 işçi inşaatlarda çalışırken, 298 işçi ise yüksekten düşme sonucu vefat etti. Bu konuda alınan yasal tedbirler kadar eğitim de çok önemli, sadece yasal düzenlemelerle sorunu çözemeyiz” dedi.

Ağır cezai yaptırımlar

İş sağlığı ve güvenliği konusunda işverenlere büyük görev düştüğünü söyleyen Yavuz, “2013 yılı itibarıyla yürürlüğe giren 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu, bir çalışanı dahi olsa tüm işverenleri ilgilendiriyor, işverene birçok yükümlülük getiriyor ve ağır cezai yaptırımlar öngörüyordu. Kanunla ilgili 23 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete`de yayınlanan değişikliklerin de duyarlılığı artıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir