• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
`İşçilere kıblelerini sorarsanız Kâbe derler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın 1 Mayıs ile ilgili katıldığı bir törende Taksim`i Kâbe`ye benzetmesine tepki gösteren Diyarbakırlı esnaf ve işçiler, Demirtaş`ın kendini herkesin temsilcisi görerek insanların inancıyla ilgili konuşmasına tepki göstererek, kullandığı sözlerin arkasında komünist zihniyetin ve maddeci anlayışın yer aldığını söylediler.

Adının Mehmet Kartal olduğunu söyleyen esnaf, Selahattin Demirtaş`ın Taksim`i Kâbe`ye benzetmesinin yanlış ve İslami değerlere aykırı olduğunu söyledi.

Demirtaş`ı sözlerinden dolayı kınadığını söyleyen Kartal, “Demirtaş, kendini Kürtlerin, işçilerin temsilcisi olarak görmesin.  Bize Allah`a ve Resulüne uyan bir önder gerekiyor. Biz Selahattin Eyyubi`nin, Şeyh Said`in torunlarıyız.” dedi.

Demirtaş`ın sözüne tepki gösteren Ümit Suna ise işçilerin Müslüman olduklarını, dinlerine bağlı olduklarını ve kıblelerinin de Kâbe olduğunu söyledi.

Suna, “İşçilere kıblelerini sorarsanız, Kâbe derler. Demirtaş nerede bir provokasyon varsa, orayı kutsal mekan ilan ediyor. Bu tür söz ve fiiller İslam`a aykırıdır. Müslümanlar, inancına sahip çıkmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş`ın sözlerini eleştiren Abdulvahab Selam da Demirtaş`ın Kâbe benzetmesinin arkasında komünist zihniyetin ve maddeci anlayışın yattığını dile getirdi.

Selam, “Demirtaş, Müslümanları hiç sevmemiştir. İslam`a olumlu bir bakış açışı yoktur. Müslümanlar, bu tür terbiyesizliklere cevap vermediği sürece böyle küstahlıklar devam edegelecektir.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir