• DOLAR 32.498
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2476.601
  • ...
Uluslararası Kasımiye Buluşmaları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

USTAD Başkanı Ahmet Akgül, uzun bir süredir beyin fırtınaları, Stratejik hamle toplantıları, ortak akıl toplantıları ve özellikle bölge illerinin ev sahipliğinde düzenlenen Siyaset ve Strateji Konuşmalarının bir hulasası olarak düzenlenecek Uluslararası Kasımiye Buluşmalarındaki temel amacının,  coğrafyamızda yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

“Düşünsel Resital Başlıyor” sloganıyla başlayacak ilk buluşmanın dini turizm merkezi olan Sultan Şeyhmus Külliyesinde gerçekleşeceğini söyleyen Akgül, mütevazi bir mekanda ve mütevazi imkanlarla başlatılacak bu önemli buluşmanın çeşitli illerde ve yakın gelecekte bölge ülkelerinde yıl boyu farklı etkinliklerle sürdürüleceğini ifade etti.

16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Mardin`de başlayacak ve iki gün sürecek Uluslararası Kasımiye Buluşmalarının 2015 yılı konuları Yeni Siyasal Sistem Arayışları, Yeni Anayasa Arayışları ve  Bölgesel Çözüm Süreci olmak üzere 3 ana başlıkta toplanacak.

Grup müzakerelerinin ardından sonuç bildirisi ve panel ile devam edecek buluşmaya bölge illerinden STK temsilcileri, kanaat önderlerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerin katılması bekleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

     




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir