• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Tatvan`da Hür Aday Karakaya`ya büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın`ın katılımıyla Tatvan`da, Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya için seçim lokali açılışı yapıldı. Karakaya ve beraberindekiler Tatvan'a büyük bir konvoyla giriş yaparken, seçim lokalinin açılışı için yapılan programa Tatvanlılar büyük ilgi gösterdi.

Kur`an-Kerim tilavetiyle başlayan programda halka hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, destekledikleri hür adayla Bitlis`e, Tatvan`a, Bitlis`in 6 ilçesine ve 344 köyüne eşit, adaletli ve hakkaniyet ölçüsünde hizmet götürmek için yola koyulduklarını belirtti. Aşkın, desteklediği adayın hizmet ehli olduğunu ifade ederek Tatvan halkından hür aday için destek istedi.

Yüzde 10`luk baraj nedeniyle 9 İlde bağımsız adaylarla seçime gireceklerini ve bu güne kadar halkın ötelendirilen sorunlarını dile getireceklerini ifade eden Hür Aday Cengiz Karakaya ise halkın çıkarına olmayan hiç bir girişim içinde olmayacaklarını söyledi.

AK Parti ve HDP`nin seçim politikasını da eleştiren Karakaya, “HDP`den her dönem milletvekili Meclise gönderiyorlar. Bu milletvekili bu halkın sorunlarını kaç kez dillendirdi. Yerelde belediye ellerindedir hangi hizmeti sundular. Asgari ücreti bin 800 TL yapacaklarmış yapsınlar. Fakat önce ellerinde bulundurdukları belediyelerde çalışan asgari ücretlilerin maaşını bin 800 TL değil, bin 500 TL yapsınlar ki biz de görelim ve inanalım. Ama bunlar 'bir rakam söyleyelim uçuk olsun insanların kulağına hoş gelsin ve oylarını alalım' hesabı içerisindedirler. Artık boş vaatlerle bu halkı kimse kandırmasın.” dedi.

Seçilmeleri halinde Bitlis için alınacak kararların takipçisi olacaklarını ifade eden Karakaya, “Bizler ilçemiz için ilimiz için maddi ve manevi bir karar alındığında bunun takipçisi olacağız çekinmeyeceğiz, korkmayacağız. Aman efendim ben şunu söylersem acaba yerimden olabilir miyim? Veya ben şunu söylersem elimden şu şu ihaleler gidebilir mi, Hamdolsun Allah`a öyle bir çekincemiz, öyle bir korkumuz yoktur." ifadelerini kullandı.

Karakaya, sadece insanların dünyasını ilgilendiren hizmetlerin yapılması yeterli olmayacağının altını çizerek şöyle devam etti: “Dünya iki kanatlı bir kuşa benzer. Bir kanadı dünya ise öbür kanadı ahirettir. Bir kanadı maddiyat ise bir kanadı maneviyattır. Yani maneviyatız olmaz.”

Konuşmaların ardında seçim lokali tekbir, dua ve salavatlarla açıldı. (Menderes Beysülen/Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir