• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Hür Aday Yavuz: Halkın duygularına tercüman olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden Hür Aday Mehmet Yavuz,  “Birilerinin halkın, esnafın, memurun, işçinin duygularına tercüman olması gerekiyor, biz bu göreve talibiz.” dedi.

Hür Aday Yavuz, aralarında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'ın da bulunduğu bir heyetle Şanlıurfa Toptancılar Pazarı esnafı, Şire Pazarı esnafını ve ŞUTİM`i ziyaret etti.  Esnafla sohbet eden Yavuz, halkın sıkıntılarını dinledi.

Esnaf sıkıntılarını anlattı

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Şire Pazarı esnafı, güvenlik zafiyetinden dolayı hırsızlık olaylarının çok yaşandığını dile getirdi. Gaziantep ve Nizip`te belediyelerin fıstıktan aldığı payın binde bir olduğunu belirten esnaf, bu rakamın Şanlıurfa`da yüzde bir olduğunu bunun da kendilerini çok mağdur etiğini söyledi.

Sürücü kurslarının işyerlerinin bulunduğu alanda sürüş eğitimi yapmasının kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Toptancılar Sitesi esnafı ise her an trafik kazasıyla karşı karşıya olduklarını belirttiler. Kendisine iletilen sıkıntıları not alan Yavuz, katılacağı TV programlarında bu sorunları dile getireceğini belirtti.

Şanlıurfa esnafı halinden memnun değil

Yapılan ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Yavuz, Şanlıurfa Toptancılar ve Şire Pazarı esnafını ziyaret ettiklerini belirterek şunları kaydetti: “Esnafın sıkıntılarını birinci ağızdan dinleme fırsatı bulduk. Hiç kimsenin halinden memnun olmadığını ifade edebiliriz. Gerek Türkiye`deki ekonomik nedenler özellikle toptancı esnafımızın şikâyetçi olduğu alışveriş merkezleri kültürünün biraz daha yaygınlık kazanmasıyla ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. Zihniyet olarak da aman söylemeyelim istikrar var aman istikrara zarar gelmesin şeklindeki anlayışın artık törpülendiğini gördük. İnsanların bu anlamda şikâyetçi ola ola son noktaya geldiğini ve birilerinin artık birşeyler söylemesinin zamanı geldiğini birinci elden gözlemleme fırsatı bulduk.”

Yavuz açıklamasının devamında, “İnşallah bağımsız hür adaylar olarak bizim de Türkiye toplumuna aslında vermek istediğimiz mesaj buydu. Artık bizi direk olarak etkileyen bu meselenin bir an önce ortadan kalkması ve birilerinin halkın, esnafın, memurun, işçinin duygularına tercüman olması gerekirdi. Biz bu göreve talip olduk. Allah`ın izniyle şu anda direk olarak halkın içerisinde, burada, medyada gündeme getirerek Rabbimiz nasip ederse, halkımız da teveccüh gösterirse bu duygulara tercümanlık işini mecliste de devam ettirmek istiyoruz. Bunun talibiyiz inşallah.” dedi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir