• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Fas insan hakları savunucularından Peres`e sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim İsrail`in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, 5-6 Mayıs tarihlerinde Fas'ın Merakeş şehrinde düzenlenecek olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sempozyumu nediniyle Fas'a yapacağı ziyarete, Fas İnsan Hakları Teşkilatı`ndan sert tepki geldi.

Fas İnsan Hakları Teşkilatı'nın konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada, siyonist rejim İsrail`in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in birçok savaş suçunun ve çok sayıda insan hakları ihlallerinin birinci derecede sorumlusu olduğu, Filistin halkına yönelik düşmanca politikanın da fikir babası olduğuna dikkat çekilerek, böyle birinin devlet misafiri olarak ağırlanmasının onaylanamayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında, Peres'in savaş suçlusu olduğu ifade edilerek, onun Fas`a kabul edilmesini, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini kesin bir şekilde reddeden Fas halkının ve onun aktif güçlerinin duruşuna aykırı olduğu dile getirildi.

Fas devletinin siyonist işgalin ve emperyalizmin ortak olduğu ittifakların toplantılarına ev sahipliği yapmasının da yadırgandığı açıklamada, bu tür ittifakların bölge halklarının kendi geleceğini belirlemesine engel olma amaçlı politikalar ve projeler ürettiği ifade edildi.

Fas İnsan Hakları savunucularının Peres`i kınadıkları açıklamanın sonunda; Filistin halkının, haklı ve meşru davasına işgal altındaki topraklarını özgürlüğüne kavuşturarak bu topraklar üzerinde kendi bağımsız devletini kurmak ve kendi geleceğini belirlemek için sürdürdüğü mücadelesine destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdiler.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir