• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
RTEÜ`de 2 Fakülte binasının temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapımı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından üstlenilen  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi binası için Zihni Derin Yerleşkesi`ndeki mevcut arazide temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından protokol üyeleri, RTEÜ Kızılay Topluluğu tarafından, üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanması amacıyla Kongre ve Kültür Merkezinde hizmete sundukları Giyim Evi`nin açılışı gerçekleştirildi.

Ardından heyet, yaklaşık 240`ı tatlı su balığı olan, 130 tanesi endemik, 26 farklı balık cinsinin dünyada yalnızca Üniversitemiz bünyesinde bulunduğu, içerisinde 300 farklı türünü barındıran Su Ürünleri Fakültesi bünyesindeki Balık Müzesinin açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşma yapan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve diğer yetkililer, ülkemizin 2023 hedefini yakalaması için özellikle eğitim alanına yatırım yaptıklarını, bu doğrultuda bugün temeli atılan hizmetin de büyük önem taşıdığını ifade ederek Rize`nin güzide kurumu olan RTEÜ`nün altyapı ihtiyacını kısa zamanda karşılayıp, çağın gerekleriyle donatılmış, eğitim kalitesi yüksek, tercih edilen, nitelikli bir üniversite olması noktasında destek veren herkese teşekkür ettiler.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesinin hayırlı hizmetlere vesile olması için Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan`ın dua etmesinin ardından tören, protokol üyelerinin, 37 bin  metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan ve içerisinde  63 derslik, 6 anfi, 240 kişilik konferans salonu, 130 akademisyen odası, 180 araçlık kapalı otopark, bilgisayar laboratuarı ve idari bölüm bulunacak olan söz konusu fakülte  binalarının ilk harcı için butona basması ile sona erdi. (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir