• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Yapıcıoğlu ilim talebeleri ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz beraberlerindeki heyetle halk arasında Tahya Medresesi olarak bilinen Zülküf Nebi Derneğini ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yapıcıoğlu Silvan`da, katıldığı aday tanıtım toplantısından sonra Ergani'nin Tahya köyünde bulunan Zülküf Nebi Derneğini ziyaret etti.
“Müslümanlar siyaset sahnesinde aktif rol üstlenmelidirler”

Medrese müderrislerinden Molla Mustafa Durgun ve diğer müderrislerle bir süre sohbet eden Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada Müslümanların siyasi arenada aktif olarak rol alması gerektiğini söyledi.

Medresede İslami ilimlerine devam eden öğrencilerle tek tek ilgilenen Yapıcıoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yapıcıoğlu Tahya Medresesi ziyaretinin ardından, Ergani'de faaliyette bulunan Kardeş Der'i ziyaret etti. Dernek yetkilileri ile bir süre sohbet eden Yapıcıoğlu, halkın kendini temsil edebilecek vekillere ihtiyacı olduğunu söyledi. Yapıcıoğlu, Türkiye`de ve Kürdistan`da Müslüman halkın temsiliyeti noktasında ciddi bir boşluğun olduğunu ve kendilerinin de bu boşluğu doldurmak için yola çıktıklarını ifade etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir