• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Batman`da İHH`dan fakirlerin yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Batman Şubesi tarafından, dernek ve kentteki muhtaç insanların yararına Öğretmenevi bahçesinde yemek ve el işi kermesi düzenledi.

Bu gün (Cuma)  başlayan kermesin, Pazartesi gününe kadar süreceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ve kentte faaliyet yürüten STK temsilcilerinin de katıldığı kermes, yapılan duayla açıldı.

Açtıkları kermes hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan İHH Batman Şube Başkanı Ahmet Şansi, hem yemek ve hem de bayanların yaptıkları el işi malzemelerinin sunulacağı bir kermes açtıklarını belirterek,  “Kermesimiz 4 gün boyunca açık olacak. Bu kermesimizin geliri inşallah fakir ailelere ve dernek yararına olacak. Özellikle bayanlar gece gündüz çalışıp burada emeklerini sergilediler. Hepsinden Allah razı olsun. Tüm halkı kermesimize bekliyoruz.” dedi.

Ayrıca kermeste Nepal`de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için de bağış kutusu açıldı.

Bağış kutusunda toplanacak paraların Nepal`e gönderileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İHH Doğu, Güneydoğu Teşkilat Koordinatörü Bekir Çete, İHH`nın, Nepal`de deprem olduğu an Türkiye`den giden ilk kurum olduğunu belirterek,  “Şuanda da yardımlarımız devam ediyor. İHH olarak yardımlarımızda kesinlikle din, dil, ırk, mezhep gözetmiyoruz. Nerede bir mazlum, yardıma muhtaç, felakete uğramış insanlar varsa oralara yardım ulaştırıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Nepal`dir. Nepal için de burada bir hayır kermesimizi açtık.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir