• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Cameron: Sorunların Nedeni İngiltere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyareti sırasında, öğrenci ve akademisyenlerin oluşturduğıu bir izleyici grubuna konuşan ve gelen soruları yanıtlayan Cameron’ın cevapları izleyicileri memnun etti ama kendi ülkesinde eleştiriyle karşılaştı. Eleştirilerin odağındaysa “Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir sorununda İngiltere’nin nasıl bir rol oynayacağı?” sorusuna verdiği cevap vardı.

İngiliz Başbakanı bu soruyu “İngiltere’yi, dünyadaki birçok sorunda olduğu gibi baş sorumlu olduğu bu konuda öncülük edeceği bir pozisyona sokamam” sözleriyle yanıtladı.

SAFÇA YAKLAŞIM

Cameron’un sözlerine kısa süre sonra ülkesinden tepki yağmaya başladı. İşçi Partisi’nden Tristram Hunt tepkisini şöyle dile getirdi:
“İngiltere’yi dünyadaki tüm hastalıkların sorumlusu olarak göstermek safça bir yaklaşım. David Cameron ziyaret ettiği ülkelerde, oradakilerin duymak istediklerini söyleme eğiliminde. Bu İsrail, Türkiye, Hindistan ya da Pakistan olabilir”

İNGİLTERE`NİN TARİHİYLE ŞİZOFRENİK İLİŞKİSİ
Ülkenin önde gelen akademisyenlerinden Daisy Cooper da başbakanın sözlerini “İngiltere’nin eski kolonileri arasındaki şizofrenik ilişkilerine örnek” olarak gösterdi. Cooper’a göre şizofrenik ilişkinin temelinde ülkenin geçmişiyle gurur duyma ve utanmanın bir arada olması yatıyor.

İNGİLTERE DAHA ÖNCE DE ÖZÜR DİLEMİŞTİ
David Cameron’ın bu sözleri İngiliz yetkililerinin geçmişleriyle yüzleşme girişimlerine ilk örnek değil. 1997’de dönemin başbakanı Tony Blair, 19’uncu yüzyılda İrlanda’da yaşanan büyük kıtlık nedeniyle İrlandalılardan özür dilemişti. Blair, 2006’da da köle ticareti nedeniyle Afrikalılara derin üzüntüsünü bildirmişti.

İngiltere, 1920’leden 1960’lara kadar Avusturalya ve diğer ingiliz Milletler Topluluğu ülkelerine zorla gönderilen onbinlerce çocuktan da resmi özür dilemişti.

NTV

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir