• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Türkiye`de Türkçülük Sorunu Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
M. Salih Keskin / Diyarbakır / Doğruhaber
 
Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ile gündemdeki sıcak konuları konuştuk. Kürt sorununun aslında bir Türk sorunu olduğunu belirten Yılmaz, çözümün ise bütün halkların tek ortak noktası olan İslam olduğunu söyledi. Kürt sorununda etkiye karşı bir tepki doğduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kürt sorunu çözme konusunda rapor hazırladık. Yetkililere sunduk. Basınla da paylaştık. Bu ülkede bir Kürt sorunu var. Hatta biraz da ironi yaparak söylüyoruz ki, aslında Türk sorunu vardır. Kürt sorunu yoktur. Türklerin, Türkçülük sorunu var. Eğer hâkim durumda olan Türkler, Türkçülük yapmazsa, Kürtçülük de olmaz. Etki tepki meselesi” dedi.
 
AYRIMCILIĞI OLUŞTURAN UNSURLAR KALDIRILMALI

Devletin halka yaklaşımı ve Kürtlere yaklaşımının ayrımcı bir yaklaşım olduğunu belirten Av. Yılmaz, bu ayrımcı tutumu şöyle anlattı: “Batı’da hiçbir dağa yazı yazıldığını görmedim, ama Doğu ve Güneydoğudaki dağlarda ve tepelerde ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazıyor. Bu; tahrik edici ve ayrımcılığı körükleyen bir unsurdur. Öte yandan Karadeniz’de fındık toplamaya giden işçiler olsun, Ege tarafına sera için gidenler olsun ayrımcılıkla karşılaşıyor. Böylelikle Kürtçülük diyebileceğimiz bir Türk düşmanlığı ortaya çıkıyor. Kökeni bu. O halde ne yapılması gerekiyor, tabiî ki ayrımcılığı oluşturan bütün unsurların ortadan kaldırılması gerekiyor”

HÜKÜMET DÜZENLEME YAPMALI PKK’YA BAKMAMALI

Yılmaz, Kürt sorunu konusunda yanlış üzerine yanlış yapıldığını söyleyerek PKK halkı vururken devletin de halkın tabii haklarını vermediğini söyledi. Yılmaz, “Şu an, Silahlı mücadele veren bir PKK vardır. Kendi ideolojisini sisteme de halka da dayatmaya çalışıyor. Kürt halkının meşru taleplerinden ziyade PKK’nın ilkelerini, düşüncesini topluma hâkim kılmak ve Kürt halkının tek temsilcisi olarak da devlet nezdinde muhatap alınma, PKK’yı ve liderini meşrulaştırma mücadelesi veriyor. Bu PKK’nın yanlışı. Devlet de Kürtlerin meşru olağan, tabiî, İslami ve insani olan haklarını vermiyor. Bunda ayak diretiyor. Hükümetin en büyük yanlışı da bu, Kürtlerin doğal haklarını vermeyi ve Müslümanların da haklarını vermeyi bakıyorsunuz ki, belli şartlara bağlamaya çalışıyor. O yanlıştır. Yeni bir Anayasa hazırlığı yapılıyor, Bu yeni Anayasa hazırlığında, Kürtçülüğe ve Türkçülüğe vurgu yapan maddeler çıkarıldığı vakit eşit bir toplum olacak. Doğal olarak, sorunun bir kısmı çözülmüş olacak. Bu hükümetin yapabileceği bir durumdur. Yani bunu getirip de PKK’nın silah bırakma şartına bağlamanın anlamı yoktur” diye konuştu.

ORTAK PAYDA İSLAMDIR

Halkları bir arada tutan tek unsurun İslam olduğunu dile getiren Av. Yılmaz, devletin İslam’la barışmaması halinde Kürt sorununun da çözülemeyeceğini belirtti. Yılmaz, “Kürdü, Türkü, Arabı bir arada tutan maya İslam’dır. Bu coğrafyada bu böyledir. İslam’ı aradan kaldırırsak, ister istemez kavmi duygular öne çıkacak. Eşit düzenlemede bir anayasa olsa bile bir müddet sonra, ‘sen çok ürettin, ben az ürettim, sen çok tükettin, ben az tükettim’ kavgası başlayacak. Ortaklığın ilkeleri sağlam olmazsa, ortaklar arasında sıkıntı olur. Dolayısıyla bir arada yaşayabilmenin tek unsuru İslami değerlerinin muhafaza edilmesidir. Bunun için devlet Kürt sorununu çözmek istiyorsa önce İslam’la barışmalıdır” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir