• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Hür Aday Karakaya: Bitlisli esnaf kan ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, çarşı esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Esnafların sorunlarını dinleyen Karakaya, milletvekili seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar ile ilgili konuştu ve destek istedi.

Kendisinin de bir esnaf olduğunu bu nedenle Bitlis esnafının içinde bulunduğu zor şartları çok iyi bildiğini ifade eden Karakaya, “Esnaf olmam hasebiyle Bitlisli esnafın durumunu çok iyi biliyorum. Sabahın erken saatlerinde iş yerini açıp siftah etmeden dükkânını kapatan esnafımız vardır. Özellikle küçük esnafımız kan ağlıyor. Rakamlarda gösterilen 47 bin nüfus 25 kilometreye dağılmış durumda. Bu nüfusun hemen hemen yarısı Bitlis merkeze dahi inmiyor. Ya Tatvan ilçesine gidiyor ya da büyük alışveriş merkezinde ihtiyacını karşılıyor. Dolayısıyla şehir merkezindeki esnafın gözü şehre gelecek iki tane köylüde kalmış. O gün de köylü gelmezse esnafımızın durumu perişandır.” dedi.

Esnafın, yılan hikâyesine dönen Dere Islah Projesi ile ilgili sorusunu yanıtlayan Karakaya, “Dere Islah Projesi maalesef her iki partinin de seçim malzemesi haline gelmiştir. Her seçim üzeri birileri yıkacağız esnafımıza yer bulacağız deyip esnaftan oy devşirirken; bir diğeri bizler dere üzeri yıkmayacağız, esnafımızı mağdur etmeyeceğiz diyerek esnafın oyunu devşiriyor. Her iki partide bu konuda samimi değildir. Yine bundan en çok zararı gören esnafımız oluyor.” diye konuştu.

Karakaya, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “İşyerini onarmak isteyen veya farklı bir konuma getirmek isteyen esnaf, yıkılacak mı, yıkılmayacak mı? Muammasının içerisinde kalarak eli kolu bağlanmış hiçbir şey yapamıyor. Bizler bu konuda yerel seçimlerde halkımızla istişare ederek projeler yapmıştık. İnşallah kazanmamız halinde bu projenin uygulanması için mücadele edeceğiz. Birkaç oy fazla alalım diye halkımızı kandırmayacağız.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir